Lakialoite: viisumipakko käyttöön Suomen kaupunkien välillä

Finland

Koventunut poliittinen ilmasto saattaa tuoda mukanaan uusia odottamattomia rajoituksia kansalaisten liikkuvuuteen. Viime viikolla jätettiin yllättävä lakialoite viisumipakosta Suomen kaupunkien välillä.

Aloitteen takana seisova tuore kansanedustaja ja ”ylpeäksi suomalaiseksi” itseään tituleeraava  Saaresmaan Jukka huokuu tyytyväisyyttä.

”Tämä on kuules ihan määrätietoista politiikkaa. Nyt kun näyttää siltä että uuden hallituksen myötä saadaan vihdoin kaiken maailman ulkomaalaiset pysymään poissa maastamme niin on tärkeää että emme sotke eri maakuntien herkkää tasapainoa sallimalla rajoittamaton liikkuminen maan sisällä. Kyllähän se kuitenkin on niin että ihmisen paikka on siellä minne hän on syntynyt.”

Saaresmaa pistäisi ensimmäisessä vaiheessa stopin ”holtittomaksi paisuneelle” muutolle pääkaupunkiseudulle, ja kiristäisi myöhemmin rajoja muualla maassa.

”Oletko ikinä kuullut savolaisen puhuvan? Eihän siitä saa kuule ilman murresanakirjaa selvää. Eivätkä ne pirulaiset edes vaivaudu opettelemaan paikallista puhepartta, vaan mongertavat menemään vaan keskenään joissain elitistisissä yliopiston osakuntataloissaan. Ei, kaupungissa kaupungin tavalla sanon minä.”

Saaresmaan mukaan on selvää että kaupunkienvälisten viisumien myöntäminen tulee aluksi hieman lisäämään byrokratiaa, mutta uskoo tämän laantuvan ajan myötä kun ihmiset ymmärtävät pysyä aloillaan.

”Täytyy muistaa että moni myös pettyy maksettuaan ensin kalliin junamatkan pääkaupunkiseudulle, mutta sitten perillä ei heti löydykään työtä ja asuntoa. Tulokkaat joutuvat usein myös virumaan vuosikaupalla jossain lähiöissä ennen kun pääsevät muuttamaan kantakaupunkiin. Elikkä tässä ajatellaan myös tulijoiden parasta.”

”Työperäinen muutto kaupunkien välillä sallittaisiin tietenkin, ja eri kaupunkien asukkaiden väliset avioliitot antaisivat luonnollisestikin oikeuden muuttaa uuteen kuntaan. Minullahan on kuitenkin vankka usko rakkauteen.”

Entäs mitä Saaresmaa ajattelee siitä että uuden kansanedustajapestin mukanaa seuraa käytännössä muutto Helsinkiin, ainakin osaksi viikkoa?

”No kyllähän tämä kieltämättä on niinkuin olisi saanut uuden alun elämälle. Ne kotikylän mahdollisuudet kun oli loppujen lopuksi aika loppuunkaluttu. Nyt toivotaan vain että tämä lakialoite menee läpi etteivät muut seuraa perässä.”


0 Shares
Tagged , ,