Nyt puhuu Miss Soumi -kisojen tuomari

MS

Eilen illalla kruunattiin jälleen kerran Miss Soumi. Kyseessä on kilpailu joka nauttii vieläkin yllättävän laajaa suosiota maassamme vaikkakin kisoja on myös kritisoitu siitä että ne promotoi vanhanaikaisia sukupuoliajattelua missä naisen ainoa mitta on hänen ulkonäkönsä.

Miss Soumi -kisojen päätuomari Bo Hager, miten vastaat näihin väitteisiin?
Jos mielestäsi siinä on jotain vanhanaikaista että nuoret naiset laitetaan puolialastomana kekkuloimaan lavalle miesten arvioitavaksi niin me emme vain ymmärrä toisiamme. Minusta siinä on seksikästä silmänruokaa koko perheelle.

Selvä. Miss Soumi -kisojen säännöt pysyvät myöskin samoina vuodesta toiseen vaikka maailma muuttuu. Miksi on esimerkiksi niin tärkeää että Miss Suomen pitää olla naimaton?
Jos luulet että tuomarina aion istua täällä arvioimassa nuoria naisia joilla ei ole immenkalvoa jäljellä olet todella sekaisin. Ajatus totta puhuen ällöttää minua. Tuomarina, mutta myös ihmisenä.

Säännöissä mainitaan myös että lävistykset ja tatuoinniot ”saattavat alentaa tuomaripisteitä”?
Niin, sitä kohta olisi muuten syytä muuttaa. Koska se totta vie alentaa tuomaripisteitä! Katsos kun minä olin nuori tatuointeja oli vain merimiehillä ja prostituoiduilla. Ja eihän kukaan halua että kilpailu on täynnä prostituoituja?

No niin kai…
Minusta yksi tärkeä arviointiperiaate tässä kisassa on aina ollut että kilpailijat eivät missään nimessä saa näyttää sääntöjen määräämiltä 18-24 -vuotiailta, vaan sodan kokeneilta Lotilta. Eikä Lotilla ollut lävistyksiä.

Kisat tulevat siis jatkumaan samanlaisina kun tähänkin asti?
Ei, kyllä tämä meidänkin organisaatiommekin tietenkin uudistuu. Ensi vuonna olemme esimerkiksi suunnittelemassa sääntöjenmuutosta joka antaisi tuomareille mahdollisuuden tumputtaa avoimesti jo semifinaalissa. Se antaa tytöille mahdollisuuden valmistautua objektina olemiseen sitten varsinaisessa kilpailussa.

Oho.
Joo. Meillä on suunnitelmissa saada erektiolääkesponsori että vanhimmat tuomarimme pysyvät valppaina.

Luulen että tässä oli kaikki kysymykset.
Joo, oli kiva rupatella. Ja tytöt, lähettäkää niitä bikinikuvia. On tärkeä että pidämme tämän kansallisen insituutiomme elossa hamaan tappiin saakka.


0 Shares
Tagged , ,