Huolestunut kansalainen: Leipäjonoille saatava vähähiilarinen vaihtoehto

hqdefault-1

Kasper Diem / Helsinki

Vaikka maamme lukeutuukin maailman vauraimpiin leipäjonot ovat olleet osa katukuvaamme jo parinkymmenen vuoden ajan ja lukuisat perheet jonottavat tälläkin viikolla ruoka-avustuksia. Tilanne ei siis ole täydellinen, mutta onneksi kaikki eivät suinkaan tyydy katsomaan asiaa vierestä.

Hyväkuntoinen ja esteetiikkaa arvostava kaupunkilainen Bo Hager on tilanteesta erityisen huolissaan.

”Henkilökohtaisesti minusta pahinta ei ole se että leipäjonot ovat tulleet jäädäkseen. Pahinta on että leipäjonot ovat jämähtäneet 90-luvulle.”

Bo Hager pystyy suoralta kädeltä luettelemaan mikä leipäjonossa tänä päivänä eniten mättää.

”Kaikkein vähäosaisempia ei todellakaan auteta antamalla heille muovipussillista nopeita hiilihydraatteja ja puolivalmisteita. Missä on esimerkiksi proteiini? Avunsaajillakin on tietenkin myös syytä katsoa peiliin. Kannattaisi vähän katsoa mitä ruokalahjoituksia ottaa vastaan, eikä vaan olla kiitollisia siitä mitä saa.”

Hager, joka mainitsee jo juosseensa kymmenen kilometriä ennen aamiaista, näkee köyhyydessä kuitenkin myös hyviä puolia.

”Moni vähäosainen noudattaa jo tietämättään 5:2-dieettiä missä syödään viisi päivää viikossa normaalisti ja kaksi päivää hyvin vähän. Sääli vaan ettei se juurikaan näy heidän olemuksessaan.”

”Itse näen että köyhiä autettaisiin paremmin antamalla heille ruoka-avustusten lisäksi pätevää stailausapua. Katukuva siistiytyisi huomattavasti jos köyhät jonottaisivat urheiluvaatteissa joissa olisi hyvät leikkaukset niiden nykyisten rytkyjen sijaan. Siinä monen itsetuntokin kasvaisi samalla mikä voisi johtaa henkilökohtaiseen menestykseen.”

Mutta onko urheiluvaatteisiin pukeutuminen todellakin ratkaisu köyhyysongelmaan?

Bo Hager huokaa.

”Olimme viime vuonna viidentenä kansainvälisen lifestyle-lehti Monoclen listassa maailman parhammista kaupungeista. Voisimme helposti olla kolmannella sijalla yksinkertaisesti vaihtamalla köyhien leipä proteiinipirtelöihin.”

Hager vakuuttaa olevansa yhteiskunnan heikompien asialla.

”Nyt on otettava kaikki keinot käyttöön. Jos köyhyyttä ei saada kerran poistettua humaaninta mitä voimme tehdä on kiillottaa se hyvännäköiseksi.”

”Ja jos proteiinijauhe osoittautuu liian kalliiksi köyhien pirtelöt voidaan kyllä minun puolestani ihan hyvin myös tehdä teurasjätteistä. Pääasia että katukuva saataisiin nyt siivottua ja minun asuntoni arvo taas nousuun.”


0 Shares
Tagged , , , ,