Latenlitkijöiden lista

CafeAuLait2

Hyviä uutisia: nyt näyttäisi siltä että inhottava subjektiivinen päivähoitolaki saadaan vihdoin aisoihin.

Tässä laissahan oli kyse siitä että lapsi sai olla päiväkodissa vaikka samaan perheeseen syntyi vauva. Tätä mahdollisuutta käytti vuosittain hyväkseen kolme perhettä sadasta, tai niinkuin me heitä Kasper Diem -blogissa kutsumme, maanpetturit.

Nyt tähän on mitä ilmeisemmin tulossa stoppi, ja tästä lakimuutoksesta on tietenkin keskustelut. Voi pojat että siitä onkin keskusteltu. Mutta suurin osa mielipiteistä on yllättäen pyörinyt sen ympärillä käyttääkö vanhempi kaiken valveillaoloaikansa café latten juomiseen vai ei sillä aikaa kun vanhempi lapsi on päiväkodissa.

Yllättäen näyttäisikin siltä että tästä kahvijuomasta on muodostunut vahva pahuuden symboli 2000-luvulla  kun tupakkaa ja alkoholia ei enää mene samaan tapaan kuin ennen.

Mutta samaan aikaan kun keskustelu latenjuomisesta on käynyt kuumana monet näyttävät unohtaneen että on monta muuta ihmisryhmää jotka nauttivat huomattavia etuisuuksia samalla kun he tuhlaavat elämänsä kahvinjuontiin.

Tässä räikeimmät – tai niinkuin me heitä Kasper Diem -blogissa kutsumme, latenlitkijöiden lista.

Opiskelijat
Itsekkäiden opiskelijoiden ainoa motiivi on saada hyväpalkkainen työ tulevaisuudessa, mikä ei estä heitä vaatimasta että valtio maksaa heille opintotukea. Ja kun on vielä yleisesti tiedossa ettei opiskelijat edes halua valmistua ajallaan vaan että he käyttävät kaiken aikansa Unicaféssa kahvitellen on pakko todeta että olisi kirveellä töitä.

Ratkaisu: Vaikka opintotuen määrää onkin alhainen se olisi pikaisesti lakkautettava jotta tämä epäkohta saadaan kuriin.

Eläkeläiset
Keskiverto eläkeläinen käyttää suurimman osan valveillaoloajastaan ristikoiden ratkomiseen samalla kun hörppii pannukahvia tassilta. Tämä kaikki samalla kun rehelliset kansalaiset käyvät töissä. Se ei ole oikein.

Ratkaisu: Viime vuosina on tehty hyviäkin päätöksiä eläkeiän nostamiseksi, mutta ehdotamme että eläke olisi muutettava osa-aikaiseksi jos puoliso on töissä, ja että siitä olisi pitkällä tähtäimellä luovuttava kokonaan.

Sairauslomalaiset
Voiko todellakin olla totta että meillä on lainsäädäntö joka antaa työntekijän lusmuilla kotona kahvia keitellen sillä aikaan kun työtoverit raatavat hänenkin puolestaan vain siksi että hän on sairas? Ei. Syöpä lähtee työtä tekemällä, niin kuin me tapaamme sanoa täällä Kasper Diem -blogissa.

Ratkaisu: Sairausloma poistettava, tai ainakin saatava kunnon karenssi.

Taukokahvittelijat
Entäs montako miestyövuotta Suomi menettää päivittäin siihen että henkilökunta kokoontuu juomaan vaalepaahtoista kahvia ja puhumaan siitä mitä televisiosta tuli eilen? Jos liitoilla olisi yhtään selkärankaa he neuvottelisivat tämän sairaan lakisääteisen juoruilutauon historiaan.

Ratkaisu: Kommunistista perintöä olevat kahvitauot lakkautettava pikaisesti.

Sanottakoon vielä lopuksi että kaikkein helpointa olisi tietenkin vain kieltää kahvinjuonti kokonaan. Tai ainakin sen mainonta. Mutta otetaan nyt yksi askel kerrallaan.


0 Shares
Tagged , , ,