Perätön huhu: Autoilijalla ensi vuoden alusta oikeus ajaa jalankulkijan yli jolla tummat vaatteet

reflector

Helsinki / Kasper Diem  

Tulevaisuudessa autoilijat saanevat laillisesti jyrätä kaikki tummiin pukeutuneet jalankulkijat, jos parhaillaan valmisteilla oleva laki menee läpi.

Kasper Diem -blogin saamien aivan varmasti keksittyjen tietojen mukaan muutos tulisi voimaan jo ensi vuoden alusta, kunhan lakimuutos menee läpi suuressa lakivaliokunnassa.

Liikenteeseen erikoistunut juristi ja innokas autoilija Bo Hager on tekaistusta lakiehdotuksesta mielissään.

”No jo oli aika. Olen henkilökohtaisesti kauan puhunut sen puolesta että ilman heijastinta tai tummissa vaatteissa liikkuvat jalankulkijat pitäisi saada virallisesti lainsuojattomiksi.”

”Kaikki jotka ovat olleet kaamosaikaan auton ratissa tietävät mistä puhun. Ilman heijastinta kävelevää jalankulkijaa on pimeässä käytännössä mahdotonta nähdä, ja jos soppaan lisätän vielä tummat vaatteet se nyt on veren kerjäämistä nenästä.”

Bo Hager olisi kuitenkin valmis viemään vastuuvapautuksen rajan pidemmälle kuin pelkkään vaatetukseen.

”Toisaalta myös sellaisen muutos lakiin olisi luonteva, että vaikka jalankulkijalla olisikin heijastinliivit päällä hänet saisi vapaasti lanata jos radiosta tulee samaan aikaan hyvä biisi. Kaikki jotka ovat kuulleet hyvän biisin radiota tietävät mistä puhun. Eihän silloin ole mahdollista keskittyä mihinkään muuhun kun päännyökyttelyyn.”

Lakiehdotusta on valmisteltu huolellisesti jo pidemmän aikaa, ja siksi sen odotetaankin menevän äänestyksestä helposti läpi.

Tämän jälkeen onkin vuorossa seuraavan lakiehdotuksen valmistelu joka tekisi väkisinmakaamisesta laillisen siinä tapauksessa että uhrilla on liian lyhyt hame.


0 Shares
Tagged , ,