Kolme lähestymistapaa ruotsalaisuuden päivään

Tänään on ruotsalaisuuden päivä, ja päivä jonka me täällä Kasper Diem -blogissa olemme viettäneet Turussa. Miten tämä päivä sitten näkyi läntisen rannikkokaupungin marraskuisessa katukuvassa?

SvenskaTeatern

1. Åbo svenska teater
Turun ruotsinkielisellä teatterilla ei ymmärrettävistä syistä ole mitään ruotsinkieltä vastaan. Päivä huomioitiin tuplaliputuksella.

Pakkopulla

1. ”Syödään pakkopulla pois”
Jos sen sijaan kysyy turkulaiselta K-kauppiaalta ruotsinkieli on häpeätahra joka pitää pyyhkiä pois länsi-Suomen kartalta. Oookoo, kaupan oman julistuksen mukaan tempauksella ”halutaan kiinnittää huomiota ruotsin kielen rikastavaan asemaan kulttuurissamme”, mutta on pakko sanoa että kampanja on vähintääkin epäselvä. ”Pakkopulla” sanana ei noin lähtökohtaisesti ehkä herätä kovin positiivisia mielikuvia?

No, kunhan pääsemme joskus vielä eroon tästä pakkopullasta kaikki on taas hyvin ja kauppakin rupeaa varmastikin kukoistamaan Turussa ihan eri tavalla.

TurunSanomat

 3. Turun Sanomat
Mutta onko nyt yllättävästi niin että Turun Sanomat on se taho joka liputtaa voimakkaimmin ruotsalaisuuden puolesta – ihan konkreettisesti?

Ai katsos samassa talossa olikin Ruotsin konsulaatti, no ei sitten mitään.

Jatketaan siis pullalinjalla, Turku!


0 Shares
Tagged , ,