Mielipide: tärkeintä liikenteessä ei ole sujuvuus, vaan kuka on oikeassa

urban

Näin kesän kynnyksellä pyöräilijät ovat taas palanneet katukuvan ja liikkumisen ilo onkin luettavissa ihmisten kasvoilta. Mutta aina ei kaupunkilaisten kanssakäyminen suju aivan kitkatta. Varsinkin jalkakäytävillä pyöräily kuumentaa tunteita.

Seniorikansalainen ja innokas köpöttelijä Bo Hager on erityisen tuohtunut menosta.

”On se nyt kumma etteivät pyöräilijät osaa noudattaa sääntöjä! Se ei vaan tuntuisi menevän perille että lait ja asetukset ovat noudatettaviksi tehty. Eihän ne muuten olisi sääntöjä ensinkään!”

Bo Hagerilta ei myöskään heru ymmärrystä siihen että jalkakäytävät saattavat joissain kaupungin kaduilla olla poikkeuksellisen leveitä yhdistettynä siihen että kävelyliikenne on niillä vähäistä.

”Tuo nyt on saivartelua. Pyöräilijät eivät vain kerta kaikkiaan kuulu jalkakäytäville, vaan bussikaistoille. Johan sen sanoo järkikin.”

Reservin korpraalina Hager näkisi muutenkin kurinpalautuksen olevan paikallaan.

”Kaikkein parasta olisi tietenkin jos pyöräily kiellettäisiin kokonaan. Mutta koska se näyttäisi nykymaailmassa olevan mahdotonta voisimme ainakin lisätä poliisin joka kadunkulmaan valvomaan menoa. Se olisi todellista demokratiaa.”

Bo Hager kieltää että negatiivisyys pyöräilijöitä kohtaan johtuisi siitä että häneltä itse on muutama vuosi sitten leikattu polvi, eikä siksi voi enää koskaan liikkua tuulen lailla vapaasti kahdella pyörällä.

”Naurettava teoria. Siitä ei todellakaan ole kyse. Vaan siitä että tärkeintä liikenteessä ei ole sujuvuus, vaan kuka on oikeassa.”

”Katso nyt tuotakin pyöräilijää, hipoen ohi! On kyllä röyhkeää porukkaa”.

”Vai hetkinen, onko nyt tosiaankin niin että minä olen koko tämän ajan kävellyt pyörätiellä? No, mutta silti.”


0 Shares
Tagged ,