Ammattikuljettajat: ”polkupyöräilijät kylvävät kuolemaa liikenteessä”

HKL-bussi-78-Vuosaari

Ammattikuljettajien turvallisuus on puhuttanut viime aikoina.

Viime viikolla sattui tavallista vakavampi välikohtaus kun polkupyöräilijä tönäisi pyörätiellä ajanutta bussia sillä seurauksella että bussin takaosa syttyi tuleen ja räjähti. Matkustajat piti sen seurauksena evakuoida.

Silminnäkijöiden mukaan tapauksen jälkeen polkupyöräilijä oli vielä isotellut kuljettajalle joka oli silminnähden järkyttynyt.

Linja-autonkuljettajia edustava Bo Hager on huolissaan.

”Tilanne on mennyt erittäin vakavaksi. Ei kukaan halua olla hengenvaarassa työpaikallaan. Polkupyöräilijöiden itsevarmassa asenteessa on meidän bussikuskien mielestä parantamisen varaa.”

”Varsinkin tandempyöräilijät ovat iso riesa. Sieltä kun singahtaa sellainen kaksisataakiloinen liha-ohjus oikealta ohi niin johan koko bussi heilahtaa ilmanpaineesta. Tilanne on mennyt niin pahaksi että moni kuljettaja anta ylen kun vaan näkeekin polkupyörän, joka vaarantaa matkustajien turvallisuuden entisestään.”

Taksiautoilija Saaresmaan Jukka on samoilla linjoilla.

”Läheltä-piti-tilanteita polkypyörien kanssa on nykyään aivan liikaa. Pyöräilijät eivät ikään kun tuntuisi ymmärtävän että ne istuvat viisitoistakiloisen tappokoneen päällä. Itse olen alkanut pitää kypärää autoillessa parin erityisen hiuksianostattavan tilanteen jälkeen.”

Kaupungilla satunnaisesti pysäytetty pyöräilijä Marjatta ei kuitenkaan näkisi tilannetta erityisen vakavana.

”Ammattiautoilijat vaarassa? On varmaankin totta että muutama ammattiautoilija kuolee vuosittain, mutta näin on aina ollut enkä ole kuullut että tilanne olisi mitenkään pahentunut viime aikoina.”

”Sen sijaan jalankulkijat huolestuttavat. Sitähän saa nykyään pelätä henkensä edessä kun ne kävelevät ihan miten sattuu.”


0 Shares
Tagged , ,