My Little Brony

In Europe

Onko kaikille käsite Brony jo tuttu? Kyseessähän on My Little Ponyn aikuiset miesfanit (”Bros who like ponies”) jotka keräilevät leluponeja, remiksaavat lauluja TV-sarjoista ja osallistuvat aiheeseen liittyviin messuihin. Aiheesta on myös viime vuonna tehty bronien itse joukkorahoittama dokumentti.

Ilmiöllehän on helppo nauraa – ja luoja tietää että on naurettu – mutta dokumentin katsottua broniuden mekanismit eivät näytä kovin hankalilta; kyseessä näyttäisi olevan jonkinnäköinen erikoisuudentavoittelun ja yhteisöllisyyden yhdistelmä. Se että intoilun aiheeksi on valikoitunut My Little Ponyt taas tuntuu toissijaiselta; samat tyypithän voisivat yhtä hyvin käydä Star Wars -messuilla.

Ja vaikka dokumentti onkin bronien itsensä rahoittama se on itseasiassa oikein ansiokas. Jos ei mitään muuta niin se onnistuu hyvin välittäämään yhteisöllisyyden tunteen mikä bronien välillä vallitsee.

Mitä sitten opimme broneista?

1. Twilight Sparklen ääninäyttelijä Tara Strong näyttää itsekin My Little Ponylta.

Twilight sparkle

2. Broniet tervehtivät lyömällä nyrkit vastakkain, joka tunnetaan yleisesti englanniksi termillä fistbump. Bronien kesken tervehdyksen nimi on tosin brohoof.

3. Naispuolinen brony on Pegasister”.

Brony2

Hanki dokumentti täältä.

Ja jos dokumentit yhteisöistä kiinnostaa kahdenkymmenen minuutin dokumentti Juggaloista on myös erittäin suositeltava.


0 Shares
Tagged , ,