A?-yliopisto julkisti uuden sinettinsä

Aalto sinetti
Arvostettu helsinkiläinen A!-yliopisto julkisti tiistaina uuden sinettinsä. Vuoden graafikon, Kasper Strömmanin kutsu oli valitettavasti hukkunut postissa, mutta toisaalta se ei haittaa koska pystymme ihan hyvin suurinpiirtein kuvittelemaan miten juhlapuhe meni.

Seuraavassa siis translitteroitu, täysin keksitty puhe julkistamistilaisuudesta.

Arvoisat juhlavieraat,

Kuten kaikki tiedämme me täällä A#-yliopistossa lähdimme kaksi vuotta sitten luomaan uutta huippuyliopistoa. Tänään voimme kertoa että kaikki tavoitteet jotka silloin asetimme on täytetty. Se ei ole huono suoritus näin nuorelta opinahjolta! Mutta niinpä A:)-yliopistoa luotsaakin maamme parhaimmat yliopistoihmiset.

Olemmekin iloisia kertoessamme että paikoitellen tavoitteet on jopa ylitetty. Huomaatte että minulla on päällä pellavainen asu? Siitä on kiittäminen Viikin kampukselta saatu valtava, viljaisa pellavasato, josta riitti yli kotitarpeiden. Olemmekin myyneet sadon joka jäi yli puvun tekemisen jälkeen entisen Neuvostoliiton vilja-aittaan, Ukrainaan.

Mutta asiaan. Jos meillä on kerran näin hyvä yliopisto, miksi meillä ei tähän saakka ole ollut sinettiä? Niinpä! Siksi meidän työryhmämme onkin nyt monen kuukauden uurastuksen jälkeen saanut tunnuksemme valmiiksi.

Sinetin suunnittelussa meillä oli neljä johtoajatusta.

1) Sineten typografia ei missään nimessä saa muistuttaa A:/-yliopiston muuta graafista ilmettä. Koska jos on jotain mitä me täällä A+-yliopistossa emme voi sietää niin se on johdonmukaisuutta.

2) Sinetin keskiön tulee symbolisoida A€-yliopiston organisaatiorakennetta.

3) Sinetissa on selkeästi oltava luettavissa sanat UNIVERSITAS AALTO XWW.

4) Suunnittelijamme on suoriuduttava sinetin suunnittelusta alle kymmenessä minuutissa.

Olemmekin iloisia voidessamme kertoa että onnistuimme kaikissa näissä tavoitteissa – paitsi viimeisessä… mutta vain siksi että suunnittelijamme suoriutui hommastaan alle viidessä minuutissa! Tämä jos jokin on todiste siitä että jos me täällä A;)-yliopistossa johonkin ryhdymme niin eihän siitä hyvää jälkeä seuraa – siitä seuraa huippuhyvää jälkeä!

Annetaan kaikki itsellemme aplodit tähän väliin.

Ja kuulkas, eihän sitä tiedä jos jatkossakin pystymme luomaan näin hyviä graafisia tunnuksia tällä nopeudella, niin ehkä niistäkin voidaan tulevaisuudedssa myydä ylijäämät Ukrainaan?

Malja siis ”sinetöidylle” tulevaisuudellemme – ja huippuhyvää päivänjatkoa!


0 Shares

5 thoughts on “A?-yliopisto julkisti uuden sinettinsä

 1. Lopullinen Sinetti says:

  Nyt kyllä Alvar Aaltokin kääntyy mausoleumissaan!

  Rehtori on varmasti innoissaan ja kuikuilee aina välillä sihteerin huoneeseen: “Irma, olisiko meillä jotain sinetöitävää? Edes jotain, ihan mitä tahansa.”

 2. Jokke says:

  Eikös suunnittelun onnistumisen määritä lopputulos eikä siihen käytetty aika? Ajatus siitä, että maratonilla syntyy parhaat tulokset on harhainen.

  Korkeakoulujen sinetit ovat perinteisesti itsenäisiä kokonaisuuksia – tutki vaikka hieman asiaa.

 3. Keskiaika Oli Parasta Aikaa says:

  “Korkeakoulujen sinetit ovat perinteisesti itsenäisiä kokonaisuuksia – tutki vaikka hieman asiaa.”
  * Tieteen menestys on aina perustunut perinteen noudattamiseen ja uuden välttämiseen.
  * Myös Alvar A$ teki kaiken kuin kaikki muut häntä ennen ja tuli sillä kuuluisaksi.
  * Design management oli pätevä paradigma jo 1700-luvulla ja eläkäämme sen silloisen määritelmän mukaan.
  * Suomen kilpailukyky on aina perustunut asioiden tekemiseen kuten ennenkin.
  * Uusi Nokiakin pitää löytää nimenomaan historiasta.
  * Lähettäkäämme tieto sinetistä ristiretkien median avulla kaukomaihin.

 4. Kettu jee says:

  Dekaani Helena Hyvönen toimi arvosteluraadin puheenjohtajana ja luonnehti julkistustilaisuudessa sinettiä modernin ja perinteen yhdistelmäksi.

  – Uusi sinetti viestii pysyvyyttä ja monimuotoisuutta. Se on hieno yhdistelmä moderniutta, perinteitä, vapautta ja se on samaan aikaan sekä tyylikkään hallittu että antaa odottaa rohkeita kohtaamisia. Juha Markula on onnistunut erinomaisella tavalla kuvaamaan Aallon omaleimaisuutta. Sinetissä yhdistyy sekä moderni graafinen suunnittelu että perinteiset käden taidot.

Leave a Reply