Arvostelussa Kulmakunta-lehti

Kulmakunta1

Jos on jotain mitä me täällä Kasper Diem -blogissa osaamme arvostaa, niin se on oikein paikallinen sanomalehti. Siksi olemme tällä viikolla iloisia saadessamme tarkastella itäisessä Turussa ja Kaarinassa ilmestyvää Kulmakunta-lehteä.

Kaarisilta

Ja mitä parasta, tässä nimenomaisessa numerossa (25/2013) paikallisuus on saavuttanut eeppiset mittasuhteet. Nämä paikalliset puuhanaiset ovat tervanneet paikallisen kaarisillan. Saamme tietää että ennen kuin tämä nimenomainen kaarisilta valmistui vuonna 2002 paikalla on ollut muitakin siltoja, mutta ne eivät kestäneet ”esimerkiksi sääolosuhteita”.

Saamme myös lukea ettei toisaalta haittaa jos tervaus jäi nyt väliin, koska syksyllä on sitten tiedessä ”polunkunnostusrieha”. Olemme varmoja että Kulmakunta-lehti palaa asiaan.

Paaskyvuoren katuja

Mutta! Kulmakunta ei kuitenkaan ole vain tervantuoksuista yhdessäoloa, vaan kriittisetkin äänet huomioidaan. Nimimerkki Pääskyvuorelainen esimerkiksi haluaa herättää keskustelua Hännikönkadun ja Pyynkadun päällystämisestä, vedoten ”ajopelin rikkoutumiseen”. Turun itäisissä kaupunginosissa kytee pinnan alla!

Soitellaan

Myöskin ”Soitellaan”-palstalla saamme tietää että leikkivät lapset terrorisoivat naapurustoa, joten kovin ruusuista kuvaa seudusta lehti ei maalaa.

Kukaan ei hairitse

Mutta juuri kun luulimme että Kulmis ei ikinä liiku viiden kilometrin säteen ulkopuolelle Pekka Tauriainen räjäyttää potin jutullaan Kanariansaarilta! Eksotiikannälkä elää siis myös paikallislehdissä. Pekka raportoi: Mikä sen tärkeämpää onkaan kuin viettää lomaviikot tai muut vapaat kaikessa rauhassa! Se onnistuu Kanarian saarilla, sillä elämä on siellä rauhallista; ketään ei tarvitse pelätä, sillä turistit saavat olla siellä aivan rauhassa.

Kaunis vedenneito

Pekka on myös nähnyt matkaallaan mm. kauniin vedenneidon joka on lumonnut Pekan isoilla käsillään ja kookkaalla aataminomenallaan. Tämän nähtyään Pekka toteaakin: Kaikki muutkin eri Euroopan maista lomalla olevat tai eläkepäiviään viettävät nauttivat lomastaan, eivätkä he ole toisilleen millään tavalla uhkana.

Loppuarvio: Kulmakunta oli paljon monipuolisempi kuin ennalta saatoimme arvatakaan, ja varsinkin matkareportaasi avarsi horisonttiamme rukoilevilla munkeillaan ja Almodovar-henkisillä crossdressaavilla merenneidoillaan.
Arvosana: 9/10

Hyvä Kulmis!


0 Shares
Tagged , , , ,

One thought on “Arvostelussa Kulmakunta-lehti

  1. Toisaalainen says:

    Hieno eksoottisen lehden arvostelu. Lehden aiheista (sillan tervaus), kielenkäytöstä (“ajopeli”) ja yhteisön tiedollisesta kehitystasosta (on juuri keksitty, että ääni kulkee avoimista ikkunoista suljettuja paremmin) voi kuitenkin arvella, että käsillä on vahingossa ollut numero vuodelta 1913 tai jopa sitä aiemmalta ajalta. Mutta historiallisuus vain lisää arvostelun kiinnostavuutta!

Leave a Reply