Shoppailumatka Tukholmaan

Me täällä Kasper Diem -blogissa rakastamme kotimaista muotoilua ja mm. revontulia, mutta joskus saatamme repäistä ja lähteä ulkomaille tuulettumaan. Tässä kuussa olemme käyneet Tukholmassa.

Stockholm

Ruotsihan on suomalaiselle helppo maa, koska siellä puhutaan ”toista kotimaista”. Ennen matkaa kannattaa kuitenkin pitää mielessä että Ruotsin elintarvikkeissa on oma vieras bakteerikantansa, joten kannattaa ottaa mukaan maitohappobakteereja tai vaihtoehtoisesti syödä niin paljon Arlan herkullisia meijerituotteita kun pystyy heti kun astuu sinikeltaiselle maaperälle. Ja muistaa että ripuli on ruotsiksi ”rännskita”.

Waynescoffee

Mitä naapurimaamme pääkaupungilla sitten on tarjottavana? Tukholman suosituimpia kahviloita on Drottninggatanin Wayne’s Coffee. Tämä on kahvila jossa paikalliset itse käyvät. Ruotsalaiset eivät muuten sitten juo kahvia joka on seissyt tuntikaupalla huoltamon tiskillä, vaan sekoittavat espressoa kuumaan maitoon koneella joka sanoo ”HHRRRHHH”. Tätä he kutsuvat Cafe Latteksi tai lyhyemmin Latteksi.

KappAhl

Vaatteensa Tukholmalainen ostaa KappAhl-liikkeestä. KappAhlin vaatteet ovat sekä käytännöllisiä että edullisia – asia mitä ruotsalaiset arvostavat. Esimerkiksi Ruotsin prinsessa Madeleinilla oli vähän aikaa sitten häissään päällä KappAhlin kolttu.

AstridLindgreninmuumit

Tällä hetkellä Tukholmalaiset menevät sekaisin Astrid Lindgrenin ihanista muumipeikoista. Nämä kukkakuosiset peikot ovat varsinkin lasten suosiossa.

Stadium

Urheilulliset Tukholmalaiset ostavat kahvakuulansa Stadium-nimisestä urheiluliikkeestä. Urheilu onkin ruotsalaisten sydäntä lähellä, ja moni ruotsalainen saattaa käyttää lenkkitossuja myös silloin kun eivät urheile(?).

Marimekko

Tukholmassahan kaupat eivät sitten lopu. Myös suomalainen Marimekko suunnittelee näköjään Lagerhaus-ketjulle.

Mielenosoitus

Tukholmassa myös tapahtuu koko ajan eri tavalla kun koti-Suomessa. Yhtäkkiä voi joutua keskelle mielenosoitusta paikallisen lukion eteen, joka päättyy siihen että ylioppilaat ajavat tiehensä kuorma-autoilla.

Swedishmeatballs

Lounastauko! Mikään ei voita ruotsalaisia lihapullia.

Glitter

Tukholmalaisilla on varsinainen ”riikinkukon maine” muiden ruotsalaisten keskuudessa – mutta niinpä niillä on ihan omat liikkeensä koruille, niinkuin tämä Glitter-niminen pulju.

RUotsintuliainen

Shoppailumatkamme Tukholmaan oli siis kaikenkaikkiaan onnistunut, eikä vähiten siksi että pystyimmme välttämään turistiripulin tällä kertaa.

Heja Sverige –  palaamme varmasti pian uudestaan!


0 Shares
Tagged , ,

Leave a Reply