OS SEX – Steve Jobsin autoeroottinen autobiografia (lyhennelmä)

young-steve-jobs

Ja noin! Steve Jobs ruuvasi viimeisen ruuvin uuteen keksintöönsä, ”tietokoneeseen”. Olipa se komia. Kuin osteri; beigenharmaa kuori minkä sisällä lymyily salainen piirilevypuutarha. Steve Jobs ei suotta ollut tyytyväinen suoritukseensa. Oliko tämä uusi luomus ehkä jopa hieman… seksikäs? Ei, hän ravisteli moiset ajatukset heti pois mielestänsä. Oli pidettävä pää kylmänä ja ajatukset laskentatehossa. Vaikka luoja tietää että se oli vaikeaa, tällaisena kuumana Piilaakson kesä-iltana.

Steve Jobs avasi ylimmän napin paidastaan. Olipa täällä autotallissa kuuma. Steve Jobs ajatukset käväisi Bill Gatesissä. Se kelmi! Steve Jobs tiesi että Bill Gates kehitteli omaa tietokonettaan, ja olisi elintärkeää ettei hän saisi omaa hankettaan ulos kuumille, hikisille tietokonemarkkinoille ennen häntä. Steve Jobs puraisi aistikkaasti alahuultaan ja sen jälkeen isoa punaposkista omenaa. Sitäpaitsi, eikö sillä virnistelevällä Bill Gatesillä ollut vielä joku ihan kelvoton nimi omalla tietokoneellaan? Joku mikro-juttu… Microsoft! Ha ha. Sehän kuvaa itseasiassa Bill Gatesiä aika hyvin, ajatteli Steve Jobs. Kyllä hän oli seissyt Palo Alton yliopiston pisuaareilla Bill Gatesin vieressä kerran jos toisenkin, joten hän tiesi mistä puhui. Ha ha. Microsoft. Siitä nyt ei todellakaan yhtenä päivänä tulisi maailman isointa yritystä.

Ring ring! Puhelin soi. Kuka siellä? Bill Gates tietenkin! Senkin virnuileva kelmi, ei ole totta, tietokoneesi on valmis? Niin minunkin Bill Gates. Tai ainakin melkein. Ainakin melkein, Bill Gates. Ai miksikö kutsun sitä? Steve Jobs puraisi taas alahuultaan, nyt hieman huolimattomammin ja sen jälkeen taas isoa punaposkista omenaa. En tiedä, Steve. En todellakaan tiedä. Rouskis.

Puhelun päätyttyä Steve Jobs heitti raivon vallassa puhelimensa uima-altaaseen. Simpura! Nyt olisi saatava uusi vaihde päälle tähän mikrotietokonekilpaan. Mutta mikäs siinä, oli 1977 ja ihminen oli käynyt kuussa – miten vaikeaa olisi siinä valossa kehitellä mikrotietokone joka päihittäisi sen virnuilevan ATK-nikkarin Bill Gatesin? Ei kovin vaikeaa, eihän?

Steve Jobs avasi loputkin napit paidastaan. Nyt hän näyttäisi Bill Gatesille miten software muuttuu hardwareksi.


0 Shares

Leave a Reply