Porvoon paras Runbergintorttu 2023 on valittu: ”Maaginen ilta”

Jo perinteeksi muodostunut Porvoon paras Runebergintorttu -kisa on jälleen kerran ratkennut. Huipputuomarit Sikke Sumari, Teresa Välimäki ja Kasper Strömman kokoontuivat aikaisemmin tällä viikolla ravintola One:iin Porvooseen maistelemaan mitä erilaisempia luomuksia.

Mikä Porvoon paras Runebergintorttukisa, kysyt? Jo kolmatta kertaa järjestettävä kisassa sekä ammattileipurit että amatöörit Porvoon seudulla kisaavat siitä kuka osaa luoda parhaimman tortun. Dramatiikalta ei yleensä vältytyä, ja koko kaupunki kohisee yleensä kuullessaan kuka voitti.

Tänä vuonna voittajaksi selviytyi Jenny Hoffström perinteisellä tortullaan. Mutta myös toiseksi tulleen Sari Umpalan torttu yllätti – olihan se lähinnä hyydyke. Mutta hyydyke joka maistui täsmälleen runebergintortulta. Maagista. Kolmanneksi tulleiden Erika ja Isak Härön luomus oli sinänsä myöskin tuomareiden mieleen.

Kaiken kaikkiaan siis maaginen ilta, ja todiste siitä että Porvoo todellakin on maailman kiistaton ruunaripääkaupunki. Illasta on myös tallenne, jonka voit katsoa alla.

Eläköön Porvoo ja runebergintortut!


0 Shares
Tagged , ,