Arvostelu: Suomen kansa ensin -puolueen logot top 10

Tarkkaavaisimmat kansalaiset ovat saattaneet huomata että maahamme on perustettu vähän aikaa sitten uusi puolue – sopivasti ennen kevään eduskuntavaaleja. Tämä Suomen kansa ensin -puolue ilmoittaa tavoitteekseen mm. Euroopan unionista eroamisen, Yleisradion hajottamisen ja ”sanavapautta mielipiteen ilmaisuun”. Sekä haluaa tietenkin jakaa kultakolikoita kansalaisille.

Me täällä Kasper Diem -blogissa olemme kuitenkin vain lievästi kiinnostuneita uuden puolueen polititisista tavoitteista. Paljon kiehtovampaa sen sijaan on että uudella puolueella näyttäisi olevan peräti 38 erilaista logoa. Tai ainakin logoehdotusta. Tässä niistä yksi, joka näyttäisi olevan tällä hetkellä käytössä:

On epäselvää mihin Suomen kansa ensin -puolue tarvitsee kolmekymmentäkahdeksan versioita logostaan. Mutta koska ne ovat ladattu puolueen aineisto-sivulle, on selvää että puoluejohto on katsonut niiden olevan arvokkaita välineitä puolueen poliittisessa työkalupakissa.

Suurina graafisen suunnittelun suurina ystävinä me täällä Kasper Diem -blogissa emme tietenkään voisi olla enemmän samaa mieltä. Ja siksi olemme tänään arvostelleet niistä kymmenen parhainta.

10. Hakaristi ensin
Kyllä, hakaristi on vanha intialainen onnensymboli ja blah blah blah, mutta yhdistettynä natsi-frakturaan ja vihaiseen mies-tuijottajaan viesti ei jää epäselväksi. Logona ehkä kuitenkin hieman vaikeasti pelkistettävissä, jos tämän haluaisi vaikka jossain vaiheessa painattaa kuulakärkikynään.

9. ske
Kivan pullea muotokieli, joka hakee inspiraationsa täysin eri lähteistä kun edellinen versio. Mutta onko tässä taustalla himmeänä Keskustan neliapila? Jos on, niin toivottavasti molemmat puolueet jakavat saman vision lastensuojeluviranomaisten toiminnan lakkauttamisesta.

8.  KSE
Kumman oli siis tarkoitus olla ensin, kansan vai Suomen? No, ehkei sillä ole niin väliä, ovathan molemmat positiivisia asioita. Kiva laakeriseppele muuten, tuo mieleen välimeren maat niinkuin vaikka Syyrian.

7. suomen Kansa Ensin
Kröhöm: Suomi kirjoitetaan muuten isolla. Pyytäisimme hieman kunnioittamaan isänmaata.

6. ?!
Tämän logoversion suttuisuus luo mielenkiintoista likinäköisyyttä muotokieleen, mutta itse sanoma jää epäselväksi. Eräs tulkinta voisi kuitenkin olla riitaisat puolueen jäsenet joista toiset puhuvat huutomerkein, ja loput eivät tiedä mitään.

5. SKEne
Ylemmän tekstin heittovarjo papyrusrullalla on hieno visuaalinen ratkaisu, mutta ei niin hieno kun se että alempi teksti peilautuu. Papyrusrullasta. Emme tiedä mistä SKEne on lyhenne, mutta luultavasti sanoista ”Suomen Kansa Ensin no ehkä”.

4. Rauhankyyhky ensin
Rauhan sanoma on aina hyvä sanoma. Mutta samalla retro ilmaisu ei voi olla tuomatta mieleen 1970-luvun kommunismia. Sen erikoisuus ainakin Suomessa oli monet pienet ryhmittymät jotka periaatteessa toivoivat samaa, mutta koska olivat niin riitaisia keskenään eivät ikinä saaneet kansan tukea taakseen.

3. Suomen kansa ensin, mutta rajat viimeisenä
Nuoli on kiva. Viestii potenssista. Ja suomenlippuakin löytyy. Mutta onko tuo olevinaan Suomen kartta? Pyytäisimme hieman kunnioittamaan isänmaamme rajoja.


2. SSKES
Okei, ehkä vähän sekavaa lisätä kirjaimia tällä tavalla mielivaltaisesti. Tänän logon mukaan puolueen nimi on siis ”Suomi Suomi Kansa Ensin Suomi”?

1. Kuulakärki Ensin
Vaikka tässä näyttäisikin olevan kyseessä pelkkä luonnos, tässä on itseasiassa ideaa ja se on kaikkein mielenkiintoisin muotokieleltään. Vähän riimua, vähän suomenlippua ja silti kirjaimetkin pystyy vielä lukemaan. Kasper Diem -blogin ehdoton suosikki.

Eläköön graafinen suunnittelu!

Loput kakskymmentäkahdeksan versiota nähtävillä täällä.


0 Shares
Tagged , , , ,