Junaliikenteen jälkeen vuorossa armeija – ”On aika avata maamme puolustus kilpailulle”

ERDL_camouflage_pattern_swatch

Satavuotias Suomi on tuskin ehtinyt palautua ilmoituksesta että junaliikenne avataan kilpailulle vuoteen 2026 mennessä, kun vuorossa on jo seuraava yhteiskunnallinen myllerrys. Tälläkin kertaa kyseessä on kansallinen instituutio, joka on turhaan nauttinut monopoliasemasta maassamme.

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan seuraavaksi nimittäin maamme puolustus avataan kilpailulle.

Reservin kersantti Saaresmaan Jukka Puolustusministeriöstä näkee tämän positiivisena kehityksenä.

”Nykymallinen varusmiespalvelu on totta puhuen tänä päivänä aikansa elänyttä ja toivottoman tehotonta. Oletko nähnyt minkälaisia kavereita kutsuntoihin kävelee? Sanotaanko vaikka näin että Cooperin testi ei ole heidän vahvin puolensa, mutta munkinsyönti sen sijaan on.”

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan uuden mallin mukaan maamme puolustus kilpailutettaisiin eri toimijoiden välillä, ja alimman tarjouksen antanut taho voittaisi. Saaresmaa selittää.

”Yksi sana: norminpurku. Minkä takia ylläpitää kankeaa systeemiä kun voimme korvata sen tällä uudella ketterällä mallilla? Tämän uuden dynaamisen suunnitelman myötä Suomi voi kerrankin sanoa olevansa edelläkävijä jossain.”

Tällä hetkellä alimman tarjouksen Suomen puolustuksen järjestämisestä on antanut Venäjällä toimiva turvallisuusalan yritys. Saaresmaa on silminnähden ilahtunut.

”Olimme täällä ministeriössä totta puhuen hämmästyneitä siitä miten halpa tarjous oli. Melkeinpä liian hyvältä ollakseen totta – ja lupasivat jopa tuoda omat aseensa. Olisi suoraan sanoen tyhmää olla hyväksymättä näin hyvä tarjous.”

Kersantti Saaresmaa kohauttaa hartioitaan.

”Mutta siinä sen taas näkee miten hölmöjä olemme olleet kun olemme kaataneet rahaa täysin tehottomaan valtion avulla järjestettyyn toimintaan. Olisi vain pitänyt uskoa että vapaat markkinat hoitavat tämänkin asian tehokkaammin.”


1 Shares
Tagged , , , , , , ,