Suomen kansallisblogi: Uuden suunnitelman mukaan matkustajat myisivät jatkossa matkalippuja toisilleen lähijunissa – ”Tässä on aineksia vaikka uuteen lipunmyynnin Uberiin”

Lahijuna

Helsingin lähijunien lipunmyynnissä on tänä kesänä tapahtunut mullistuksia. Ensin lipunmyynti lähijunissa loppui kesäkuussa, mutta koska lipunmyyntiautomaatteja ei vielä elokuun alussa oltu saatu asennettua kaikille asemille, lipunmyyjät päivystävät sittenkin tällä hetkellä vilkkaimmilla asemilla. Kaikki tämä on tosin herättänyt epävarmuutta matkustajissa.

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan asiaan on kuitenkin nyt syntymässä ratkaisu, kun lähijunissa otettaneen käyttöön täysin uusi, maailman mittakaavassakin uniikki lipunmyyntimalli jossa matkustajat myisivät lippuja toisilleen.

Suomen kansallisblogin jututtaman asiantuntijan mukaan on oikeastaan ihme ettei kukaan ole keksinyt tätä aiemmin.

”Kyllä tämä tekee ehdottomasti järkeä. Mieti itse: suurin osa matkustajista joka tapauksessa eivät tee matkan aikana mitään, korkeintaan selailevat älypuhelimiaan apaattisina hiljaa. Tämän uuden mallin myötä me voisimme tarjota heidän matkoihinsa mielenkiintoista sisältöä.”

Suunnitelman mukaan matkustaja lataisi älypuhelimeensa aplikaation joka mahdollistaisi muiden matkustajien laskuttamisen. Rahat tilittyisi sen jälkeen junaoperaattorille, mutta rahastava matkustaja saisi itse pitää matkan hinnasta 20 prosenttia itsellään.

”Toisin sanoen myymällä viisi lippua matkan aikana voisi tienata oman matkansa hinnan takaisin. Jos tämä ei ole nerokas systeemi, niin mikä sitten?”

Vertaislipunmyynnistä toivotaan myös pilottivaiheen jälkeen tuotteistettavissa olevaa kansainvälistä vientituotetta. Kasper Diem -blogin jututtama asiantuntija hymyilee.

”Tässä on kuule niin paljon potentiaalia. Mumbai, Lontoo, Singapore… vertaislipunmyynnissä on ainesta olla vaikka uusi Angry Birds!”

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan uusi vertaislipunmyynti ei vaikuttaisi konduktöörien työllisyystilanteeseen, joiden rooliksi jäisi jatkossa epämääräinen palvelu ja asiantuntijan sanoin, ”bostailu”. Ainakin seuraaviin YT-neuvotteluihin saakka.


0 Shares
Tagged , , , , ,