Arvostelussa norjalainen geneerinen hotellitaide

OsloArt1

Joskus me täällä Kasper Diem -blogissa yövymme hotellihuoneessa. Tai no, vuokrattavassa huoneistossa Oslossa. Mutta periaate on molemmissa sama. Tämäntyyppisessä majoituksessa saatta kuitenkin löytää taidetta, jota tekee mieli arvostella. Tässä analyyttinen kierros.

Oksa

Makuuhuone 1
Master bedroomin aistikas teos ”homeinen karahka lätäkössä” tuo tälle huoneelle kivasti luonnetta. Voisikin sanoa että se on varsinainen huoneen katseenvangitsija. Ja sen lisäksi että se tuo huoneeseen kolmiulotteisuutta, on hauska huomata miten se käy myös mielenkiintoista dialogia nurkan sähköpistokkeen kanssa. Ei mikään turha taulu. Mitäköhän seuraavasta huoneesta löytyy?

Heart

Makuuhuone 2
Jos makuuhuone yksi keskittyi maisemiin, makuuhuone kaksi taas tuo taiteenkokijan katseen makrotasolle. Ja miksipä ei – kylmä sydämenmuotoinen kivi juutissa on asia joka vaatii tarkempaa tarkastelua. On muuten pirun dynaaminen kompositio.

Home

Tämä makuuhuone on kuitenkin varsinainen taiteenkokijan mekka, koska siitä löytyy peräti neljä(!) teosta. Toisella seinällä nököttävä triptyykki lunastaakin kaikki siihen kohdistuvat odotukset. Kylmä kivinen sydän toistuu tämän teoksen tematiikassa, mutta tässä sitä on täydennetty tavallisilla, pyöreillä kivillä sekä homeesta varoittavalla kyltillä. Kosteusvauriot taiteessa onkin vähän hyödennetty teema, mutta sitäkin freesimpi. Hyvä.

Monroe

Makuuhuone 3
Kolmas makuuhuone tarjoaakin sitten yllätyksen, kun eteen läväytetään yhtäkkiä poptaidetta. Aitoudesta on vaikea mennä sanomaan, mutta siinä tapauksessa että tämä on ehta Warhol se taitaa olla myöhäiskauden tuotantoa, koska silkkipaino on saanut jo väistyä huolimattoman photoshopin tieltä. Vau. Tämä asuntohan on varsinainen 1900-luvun taiteen ensyklopedia.

Clown1

Iso tila
Muistaako kukaan vielä vuoden 2016 muoti-ilmiötä jossa pahat klovnijengit uhkasivat lapsia oikeilla aseilla? Ei? Nopeasti se näköjään unohtui. Tässä asunnossa yksi niistä kuitenkin vielä tuijottaa seinältä tässä ekspressiivisessä teoksessa. Pahasti. Parasta mennä pois. Mitäköhän viimeisessä makuuhuoneessa on?

Clown2

Makuuhuone 4
Ei! Se on sama klovni, mutta nyt rajattuna pystysuuntaisiin kehyksiin. Mitä tätä paikkaa vaivaa?
Mutta hetkinen, sehän saattaisi myös tarkoittaa ettei tämän asunnon taulut olekaan uniikkeja teoksia, vaan halpoja jäljennöksiä. Mikä pettymys.

OsloArt2

Iso tila taas
No, on kuitenkin aikaa katsastaa asunnon viimeinen teos, ison tilan pièce de résistance: valokuva New Yorkin Times Squarelta. Se antaakin kivan ”urbaanin viban” huoneelle, tuoden samalla ”dynaamisen sykkeen” koko asunnolle.

DontBelieve1

Taulussa onkin mukavasti detaljeja, joissa silmä lepää. Joka kertaa kun sitä katsoo tuntuisi että siitä löytyy uusia detaljeja. Toivottavasti siinä ei sitten ole mitään piilotettuja viestejä jotka vaikuttavat alitajuntaan.

Liberalmedia2

Oikein kiva valokuvateos. Ja nyt kun oikein ajattelee, niin ehkei perussuomalaiset sittenkään ole hullumpi puolue?

OsloArtFinal

Kiitos että olit mukanamme tällä kierroksella. Palaamme asiaan seuraavan kerran kun olemme matkoilla. Ja muista sitten äänestää konservatiivista oikeistoa.


0 Shares
Tagged , , , ,