Pinaattiohukaiset uuden tutkimuksen mukaan kasvisruokaa, kielletään kouluista – ”Aivopesua”

Spenat

Kasper Diem / Helsinki

Uudessa tutkimuksessa on tällä viikolla käynyt ilmi että monen koululaisen lempiruoka, pinaattiohukaiset, ei olekaan tavallista ruokaa niinkuin tähän asti on luultu, vaan kasvisruokaa. Tämä on saanut aikaan kohinaa kunnissa ympäri maata, ja paineita muuttaa ruokalistoja.

Kasvisruokaa ei nimittäin nykyisellään aina katsota hyvällä koulumaailmassa. Pinaattiohukaisongelma koskee valtaosaa Suomen kouluja, koska pinaattiohukaiset ovat tutkimusten mukaan kolmanneksi suosituin kouluruoka.

Myös kolmasluokkalaisen koululaisen isä Saaresmaan Jukka on tutkimuksesta pöyristynyt.

”En aio valehdella, pinaattiohukaiset olivat minunkin lapsuuden suosikki. Mutta on järkyttävää huomata että syötyään vuosikymmenet pinaattiohukaisia, niin huomaakin syöneensä propagandaa.”

Saaresmaa ei omien sanojensa mukaan periaatteesta kannata kasvisruokaa koska se on ”pupunruokaa”.

Vaikka normaalisti kouluruoan sisällöstä vastaavatkin kunnat, niin ”pinaattiohukaisgate” on poikkeuksellisesti saanut Suomen nykyisen hallituksen reagoimaan. Hallitus onkin tällä viikolla julkaissut suosituksen jonka mukaan kuntien pitää pidättäytyä tarjoilemasta ”epäisänmaallista” ruokaa, jos on mahdollista tarjota lihaa. Tämäntyyppinen ruokailuun liittyvä paimenkirje on ainutlaatuinen Suomen historia – mutta niin on myös hallitus.

Suosituksen mukaan kunnat voivat kuitenkin halutessaan käyttää ns. ”hernekeittomenetelmää” jossa ohukaisiin lisätään kumimaisia rustonpalasia, jolloin liharuokamääritelmä täyttyy.

Saaresmaa pitää suositusta hyvänä, mutta pitää kuitenkin järkyttävänä siitä että lätyt ovat ylipäänsä saaneet olla vuosikaupalla ruokalistalla muokkaamassa makutottumuksia.

”On pakko kysyä missä menee rajaa? Tänään lapsille tarjotaan kasvisruokaa, ja huomenna koirat ja kissat voivat mennä naimisiin. Jos minulta kysytään tämä on totta puhuen pahempaa kuin Pohjois-Koreassa.”


0 Shares
Tagged , , , ,

One thought on “Pinaattiohukaiset uuden tutkimuksen mukaan kasvisruokaa, kielletään kouluista – ”Aivopesua”

  1. […] on helsinkiläishipsteri, jonka huumori osuu tällaisen pellonlaidalla asujankin nauruhermoon. Tässäpä osuvaa parodiaa ruokakeskustelusta pinaattilättyjen […]

Comments are closed.