Venäläiset vaakunat top 5

Muutama kuukausi sitten me täällä Kasper Diem -blogissa arvioimme norjalaisia kunnanvaakunoita, koska miksi ei. Olemmehan sentään maamme johtavia heraldisia intoilijoita. Raportti olikin oikein perusteellinen ja hyvä.

Tänään taas kännämme katseemme Venäjän suuntaan, joka myös muodostuu vaakunoilla varustetuista provinsseista, eli oblasteista. Tässä top viisi.

Perm oblast

1. Perm
Nimi Perm juontaa juurensa suomalais-ugrilaisesta komin kielestä, ja tarkoittaa perämaata. Tämä kyseinen perämaa sijaitsee Kama-joen rannalla, joka on yksi Venäjän syvimmistä joista. Miten näistä lähtökodista rakennetaan toimiva vaakuna? No miksei vaikka laittamalla vaakunaan tyytyväinen jääkarhu joka tepastelee raamattu selässä?

´Tambovskaya_Oblast

2. Tambovskaya
Vaakunoissa on perinteisesti tapana esiintyä kunnioitusta herättäviä eläimiä niinkuin leijonia tai lohikäärmeitä. Mutta entäs jos seudun vaarallisin eläin onkin hunajamehiläinen? Silloin niitä voi aina laittaa kolme vierekkäin. Motto joka näköjään on jäänyt pois ympyröivästä silkkinauhasta: ”Täällä bzzzzz vartioimme me.”

Arkhangels

3. Arkhangels
– Hei kaaverit, mitä sanoisitte jos alueemme vaakunassa olisi tyytyväinen ruotsalainen enkeli hameessa joka tepsuttelisi punaisissa saappaissaan Antikristuksen päällä?
– Joo. Mitä tahansa kunhan se vanha vihtahousu ei pääse Moskovaan.

Novosibirsk

4. Novosibirsk
Todennäköinen vaakunaselitys: Kaksi luihun näköistä naalia tarjoilee määrittelemätöntä ruokaa joka on piiloitettu kultaisen kuvun alle. Taustalla puolikas suomenlippu. Ehkä suosikkimme tähän asti.

Saratov

5. Saratov
Lopuksi, tarvitaan todellinen huippuheraldikko asettelemaan kolme minisärkeä törmäämään näinkin aistikkaasti toisiinsa. Toisaalta, muistuttaako tämä vähän Paluu tulevaisuuteen -elokuvista tuttua flux kapasitaattoria?

Altai Krai

Bonusvaakuna: Altai Krai
Okei, yksi vielä johon olemme keksineet täysin fiktiivisen vaakunaselityksen: Kaksilohkoinen vaakuna jonka ylimmässä kentässä savuava krematorio jota ympäröi lumikasa ja tuulenpuuska, alemmassa litistetty Mariskooli. Vaakunaa ympäröi paksu olkikranssi.

Onneksi olkoon Altai Krai, selvä heraldinen voittaja!


0 Shares
Tagged , , , ,