Kolme kotikutoista tapaa tuottaa oma sähkösi

Me täällä Kasper Diem -blogissa olemme tänään oppineet jotain olennaista sähkömittareista mitä emme tienneet; ne ovat kuulemma kaikki nykyään etäluettavia.

Entäs sitten?

No se on tärkeää koska se mahdollistaa tuntimittauksen ja -hinnoittelun. Ja ennen kaikkea kaksisuuntaisuuden. Eikun kuuntele, nimenomaan tämä viimeinen on tärkeää koska se tarkoittaa että pikkuhiljaa sähköä ei tarvitse pelkästään ostaa vaan sitä voi myös myydä sähkölaitokselle.

Nämä maagiset mittarit ovat olleet kaikissa talouksissa jo vuodesta 2013.

Laatikko

Tämä taas mahdollistaa futuristiset systeemit niin kuin Fortum Fiksun joka osaa lämmittää taloa niinä aikoina kun sähkö on halpaa. Niinkuin aamuyöstä. Miksi sinä välittäisit Fortum Fiksusta? Koska olet kitsas pieni ihminen joka haluaa pienemmän sähkölaskun.

Mutta sähkön vuorokausitasaussysteemi on itseasiassa merkityksellinen myös siinä mielessä että jos sähkönkulutuksen vuorokausiheilahtelu poistuu voimaloita pystytään käyttämään tasaisemmin ja kenenkään ei tarvitse olla hulluna lappaamassa hiiltä uuniin päivällä vain antaaksen voimalan jäähtyä yöllä.

Sen tyyppinen nytkähtely nimittäin aiheuttaa päästöjä kun Manu joutuu vähän väliä menemään käynnistämään sen varavoimalan.

Mutta viis siitä nyt. Koska meitä täällä Kasper Diem -blogissa rupesi vakavasti kiinnostamaan tämä sähkön myyminen sähkölaitokselle. Siis se että meillä olisi Kasper Diem -blogin katolla niin paljon aurinkopaneeleja että emme millään pystyisi käyttämään kaikkea sitä energiaa bloggaukseen, ja silloin myisimme ylijäämäsähkömme sähköyhtiölle. Ka-hiton-ching!

Mutta sitä ylijäämäsähköä voisi varmaan tuottaa monella eri tapaa, eikä pelkästään aurinkopaneeleilla? Tässä meidän kolme parasta ideaa.

Ballong520

1) Staattinen sähkö hankaamalla ilmapalloa hiuksiin
Tässä menetelmässä hiukset nousevat kyllä pystyyn, mutta totuuden nimessä kilowattitunnit taitavat jäädä tässä vähän vähäisiksi. Ookoo. Fysiikantunnilla hinkattiin kissannahkaa lasisauvaan. Meillä ei ole kumpaakaan, mutta entä jos…

Hund520

2) Staattinen sähkö hankaamalla pientä mäyräkoiraa hiuksiin
Tämä tuottaa jostain syystä jopa vähemmän sähköä kun ilmapallo? Syynä lienee turkin luonnonmateriaali. On otettava järeät keinot käyttöön.

Kissa2_520

3) Staattinen sähkö hankaamalla kissaksi pukeutunutta lasta
No nyt lentää kipinöitä! Kissapuvun sataprosenttinen polyesterisuus tuottaa arvioidemme mukaan enemmän sähköä kuin Olkiluodon B-voimala*. Koe on toisin sanoen menestys.
*Ei tuota.

Kasper Diem -blogi. Niin valmiina tulevaisuuteen.

Tämä postaus oli sisältöyhteistyö Fortumin kanssa. Mutta se oli silti hauska.

Lisätietoa Fiksusta: www.fortum.fi/fiksu
Lisätietoa Aurinkoenergiaratkaisuista: www.fortum.fi/aurinko
Lähisähkösopimus: www.fortum.fi/lahisahko


0 Shares
Tagged , , ,