Tunnetko mämmit?

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Mämmi on pääsiäisen perinneherkku. Mutta niinkuin kaikissa muissakin kuluttajalle suunnatuissa asioissa mämmissäkin on näinä päivinä huomattavasti enemmän valinnanvaraa kuin männävuosina. Kasper Diem -blogi listasi tärkeimmät.

Perinteinen mämmi
Maltaista ja ruisjauhoista valmistettu imelletty herkku. Viime vuosina moni on tosin alkanut pitää sitä hieman raskaana koostumukseltaan. Energiarikkaus oli tietenkin kätevää tukinuittopäivinä, mutta nykypäivän toimistotyöläinen arvostaa myös keveyttä. Siksi perinteisen mämmin rinnalle on tullut paljon vaihtoehtoja.

Vaalea mämmi
Lagertyyppinen, vaalea mämmi on syntynyt nykypäivän kuluttajan tarpeeseen syödä kevyemmin myös pääsiäisenä. Myydän usein kuuden pakkauksissa. Vaalean mämmin syönti ei nykyään rajoitu pelkkään pääsiäiseen, vaan maistuu erinomaiselta myös kuumana kesäpäivänä. Silloin se tarjoillaan tyypillisimmillään sitruunanviipaleen kera.

Pintahiivamämmi
Yleisnimitys mämmeille joissa kerma nousee syödessä pinnalle. Voidaan jakaa useisiin alatyyleihin. Eipä silti että mämmissä olisi sinänsä mitään alatyylistä.

Tuplapukkimämmi
Alkoholipitoisuudeltaan suurempi mämmi sinulle joka haluat olla kunnolla soossissa pääsiäisenä. Nautitaan usein kilon roveesta perhepitsan kyytipoikana.

Kriekmämmi
Hedelmäinen, spontaanisti valmistettu mämmi jossa roveesen laitetaan mallasohraa ja mallastamonta vehnää jonka jälkeen se saa valmistua aika pitkälti itsekseen. Valmistusaika typpilisimmillään loka-toukokuun välisenä aikana.

IPA-mämmi
Urbaanin, todellisen mämmituntijan mämmi. Nykyään laajasti saatavilla isojen kaupunkien mämmiravintoloista ja jopa supermarketeista. IPA-mämmin syöjä on usein myös pyöräilyn ystävä ja hänet tunnistaa siitä että parrasta löytyy mämminjämiä.

Miten sinä syöt mämmisi tänä vuonna? Lusikalla suoraan roveesta vai trendikkäinä mämmishotteina? Niin kauan kun saadaan se ikävä paasto lopetettua sillä ei ole merkitystä.

Hyvää pääsiäistä toivoo koko Kasper Diem -blogin henkilökunta!


0 Shares
Tagged , , , ,