Kymmenen hyvää asiaa Suomen talvessa

Talvi

1. Kylmäketju ei ikinä pääse katkeamaan
Jos ostat Espanjassa supermercadosta pakastettuja katkarapuja, luuletko todellakin että ne säilyivät jäykkinä ja terhakkaina kotiin asti? Ei ikinä. Toista se on meillä.

2. Ikuinen nuoruuden lähde
Lumimies Ötzi on säilynyt hyväkuntoisena vuosituhansia viettämällä aikaa kylmässä ilmastossa. Teknisesti Ötzi tietenkin ollut suurimman ajan tästä ajasta kuollut, mutta silti. Yey kylmyys!

3. Lisää suomalaisten eristevalmistajien kilpailukykyä
Ilman kahdeksan kuukautta kestävää talvea, olisiko meillä muka niin ylivoimaisia höyrysulkuja eristeissä kuin meillä on nyt? Mikään ei tuota innovaatioita niin kuin märkä jatkuva kylmyys.

4. Lumisena talvena ikävät asiat pysyvät poissa silmistä
Ja vielä parempaa, kun lumi sitten joskus sulaa maasto muuttuu yhdeksi isoksi aarreaitaksi. On suuri seikkailu törmätä joka toisella askeleella vettyneeseen Snickers-kääreeseen tai märkään myttyyn joka paljastuu miesten alushousuiksi.

5. Talvi tuo mukavaa vaihtelua äänimaisemaan
Missä muualla maailmassa muka kävelemisen akustiikka vaihtelee niin paljon vuodenaikojen mukaan? Lumen narina voi viikossa vaihtua soran ratinaan ja siitä kesäisen varvastaossun läpsytykseen. Voisiko tämä uniikki äänimaisema olla seuraava Nokia?

6. Lumenpudotusprosessi voi kohottaa itsetuntoasi
Jos on tarpeeksi lumista kattojen putsaus työllistää monta ystävällistä virolaisia, mutta se voi myös saada sinut tuntemaan itsesi erityisen tärkeäksi kun se kadulla seisova kaveri puhaltaa pilliin kun kävelet ohi ja kaikki pysähtyy. Ajatella, vain sinun takiasi.

7. Röörit pysyvät puhtaina
Ymmäräthän että se jatkuva niistäminen tavliflunssan seurauksena on niin kuin nielun oma detox?

8. Pääset vaivattomasti luonnon omaan rytmiin
Jos aurinko nousee vasta yhdeksältä ei ole homma eikä mikään päästä käyntiin kukonlaulun aikaan. Eikä liioin ole ylivoimainen ponnistus mennä nukkumaan viiden jälkeen iltapäivällä. Luonto ja sinä ymmärrätte toisianne ikäänkuin paremmin talvella.

9. Tietää elävänsä
Tiedäthän miten saataat pyytää jotakuta nipistämään itseäsi jos joku asia on liian uskomaton ollakseen totta? Vaakasuora räntäsade ajaa saman asian.

10. Voit tehdä talvesta liittolaisesi
Haluaako ystäväsi sinun lähtevän johonkin mutta sinä et välittäisi mennä? Jos lämpötila on pakkasen pakkasella voit vain nuolla metalliesinettä niin kuin liikennemerkkiä ja olet fyysisesti jumissa. Kiitos talvi!


0 Shares
Tagged , , ,