Esittelyssä ihmeellinen kahvileipä – tässäkö uusi avokadopasta?

Moni ei ehkä tiedä tätä, mutta me täällä Kasper Diem -blogissa olemme kovan luokan foodieita ja ruokainnovaattoreita.  Voimme kuitenkin kertoa että koekeittiössämme on käynyt aikamoinen kuhina viime aikoina kun olemme kehitelleet uusia reseptejä.

BakeNShake

Tällä viikolla olemmekin innovoineet jotain mikä äkkiseltään tuntuisi mielenvikaisen ihmisen keksinnöltä, mutta joka on tarkemmin ajatellen nerokasta. Puhumme tietenkin kahvin ja leivän yllättävästä yhdistelmästä – ruokainnovaatiosta jota kutsumme tietenkin ”kahvileiväksi”.

Ainekset

Onkin erikoista ettei kukaan ole aikaisemmin keksinyt yhdistää näitä rehtejä sinivalkoisia peruselintarvikkeita – muodostavathan ne kotimaisesta ruokaympyrästä kaksi kolmasosaa? Mutta onhan se toisaalta totta että tarvitaan aivan erityistä luovuutta tämän tyyppisten reseptien luomiseen.

Wink

Ennen kun aloitamme meidän on tosin pakko kysyä itseltämme se tärkein kysymys – käyttääkö Kasper Diem -koekeittiö valmista leipäjauhoseosta kahvileivän valmistuksessa? No todellakin käyttää. Joku raja siinä innovoinnissakin pitää olla.

Kaffe

No, hyväksyttyämme tämän oikotien kahvileivän valmistaminen onkin helpompaa kuin uskoisi. Sekoitettuasi kahvin ja öljyn leipä onkin melkein valmis.

Mjol5

Huom – älä kuitenkaan unohda lisätä valmista leipäjauhoseosta! Vaikein osuus tässä on pussin avaaminen, mutta käyttämällä saksia tämäkin sujuu leikiten.

Deg2

Aijaij. Jos tämä iso kahvin- ja hiivantuoksuinen klöntti ei saa vettä herahtamaan kielelle, niin mikä sitten?

InDaOven

Niin herkulliselta kuin taikina näyttääkin, leipä on kuitenkin syytä paistaa uunissa kauniin pronssinväriseksi. Kahvileipämme on vielä tässä vaiheessa vaaleampaa kuin oletimme, mutta eiköhän tämä asia voisi korjautua kahvin tummemmalla paahdolla. Tai ämpärillisellä värijauhetta. Valmiissa leipäsetissä nyt kun sattui olemaan tämän värisiä jauhoja.

Delicious

Sillä aika kun leipä paistuu onkin hyvä vaikka ottaa kahdenkymmenenviiden minuutin nokkaunet, jonka jälkeen voit herätä äreänä kahvileivän tuoksuun. Kahvi yhdistettynä leipään kun luo tehokkaasti aamiaisen illuusion.

Uunista

Mmm–mmm. Tältä siis tuoksuu kun kahvi ja leipä paiskaavat reilusta kättä. Jos olet tehnyt kaiken oikein tässä vaiheessa koko huushollin pitäisikin tuoksua supermarketin paistopisteelle yhdistettynä kahvilaan.

LeikattuLeipaB

Kun vielä lisäät leivän päälle voita niin yhdessä haukussa tätä ihmeleipää on käytännössä koko ruokaympyrän ainekset. Pois lukien ehkä kasvikset. Ja marjat. Kala- ja lihatuotteistakaan ei ole tietoa. Mutta jos vielä ignoroi hedelmäpuolen ateria on kutakuinkin tasapainoinen.

KahvileipaValmisB

Kahvileipä – todella äkäisiä, nopeita hiilihydraatteja yhdistettynä suoraselkäiseen suodatinkahviin – tämä on kuulkaas sitä todellista superfoodia!

Kasperin kahvileipä
1 paketti valmista leipäseosta
3,5 dl Juhla Mokka kahvia
0,5 dl öljyä

Sekoita ainekset, paista 25 minuuttia, nauti.

Lue myös sarjassa aiemmin ilmestynyt Näin keität kevätkahvit nerokkaalla aurinkokeitimellä”.
Kasper Diem -blogin koekeittiötä sponsoroi Juhla Mokka.


0 Shares
Tagged , , ,