Voisimmeko ohjata lapset terveellisempään ruokavalioon yksinkertaisesti nimeämällä ruoat uudelleen?

Vähän aikaa sitten ystävämme Valtion ravitsemusneuvottelukunta julkaisi uudet ravitsemussuositukset. Ne vaikuttavat järkeviltä – varsinkin kasvisten ja marjojen määrää on lisätty, eikä leipää ja viljatähkiä enää tarvitse syödä monta kiloa päivässä.

Ongelmana on että uudet suositukset ovat vain suosituksia – Burger Kingin jono ei ole lyhentynyt uusista suosituksista huolimatta. Iso ongelma on tietenkin että varsinkin lapsille luodaan pienestä pitäen epäterveellisiä mielihaluja nimeämällä rasvassa upotettu ruoka Happy Mealiksi ja tarjoilemalla sen kylkiäisenä pieni lelu.

Mutta mitä jos suositut lasten ruoat nimeäisikin vaan uudestaan? Tulisiko silloin lapsistamme potria ja enemmän norjalaisten näköisiä? Kokeillaan:

11001

1. Nauravat nakit = Tuskissaan huutavat nakit
Joidenkin ihmisten mielestä lasi on puoliksi tyhjä, toisten puoliksi täynnä. Ja joidenkin mielestä päistään haljenneet nakit taas eivät ole ollenkaan onnellisen näköisiä. Vai nauraisitko sinä jos sinua keitettäsiin niin kauan että pää räjähtää?

asiakas:Myllyn Paras kuvauspŠivŠ:22.6.2011

2. Rakettispagetti = Keskimatkan ohjus -spagetti
Pasta ei sinänsä ole epäterveellisimmästä päästä, mutta näinä hiilihydraatteja välttävinä aikoina lapsia ei kannata turhaan yllyttää spagetinsyöntiin. Tässä nimenomaisessa uudelleennimeämisessä on sekin etu että kun lapsi kuitenkin jossain vaiheessa kysyy mikä keskimatkan ohjus on, niin tulee itsekin kerrattua missä mennään Israelin ja Palestiinan välisessä tilanteessa.

Rb_kalapuikot_250g_w

3. Kalapuikot = Paloiteltua Pikku Nemoa
Kalapuikkojen leivite ei ole mikään varsinainen terveyspommi, ja kuka tietää mistä sisältö loppujen lopuksi koostuu? Mutta jos nimetään tämäkin juniorisuosikki uudelleen niin se saattaa asettaa kalapuikkojen syömisen uuteen valoon.

4. Nakkisiili = Siili jonka piikkeihin on tarttunut suoleen tungettuja lihakappaleita
Paitsi hetkinen, nyt kun tarkemmin ajattelee niin nämähän alkavat kuulostamaan epäilyttävän paljon Halloween-ruoilta? Herkullisilta, suussasulavilta Halloween-ruoilta joita lapset rakastavat.

Piru vieköön lapset – aina vetämässä pidemmän korren!


0 Shares
Tagged ,