Mielipide: Auttaisin sinua mielelläni muutossasi, mutta ensin täytyy saada Suomen vanhusten asiat kuntoon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoittanut huolestunut kansalainen

Vai niin. Haluat siis että autan sinua muutossa? Kyllähän se periaatteessa on mahdollista. Mutta vasta sitten kun Suomen vanhusten asiat on saatu kuntoon.

Tehän asuitte siis neljännessä kerroksessa, eikö? Ja jos oikein muistelen talossanne ei ole hissiä? Just. Eikun mietin vain ääneen. Ei! Ei siinä tietenkään ole mitään ongelmaa. Mutta kun mietin miten vanhus joutuu olemaan ilman ruokaa yksitoista tuntia, en näe muuttoapua juuri nyt realistisena.

Oletko oikeasti seurannut missä jamassa Suomen vanhustenhuolto on? Usko minua kun kerron että se on järkyttävä. Ja siksi minun on juuri nyt mahdotonta ajatella mitään muuta. Niin kuin vaikka muuttoapuna olemista. Varsinkin kun muistelen että teillä on myös piano.

Mistä materiaalista sanoitkaan että sohvapöytänne on valmistettu? Marmorista? Ai ai. Anna kun kysyn sinulta näin: miten voit kuvitellakaan minun kantavan marmorista sohvapöytää samalla kun vanhus makaa likaisissa vaipoissa? Et mitenkään.

Sanot että muuton jälkeen on pitsaa tarjolla? Ettäs kehtaat! Itse en ainakaan voi ajatellakaan pitsaa niin kauan kun maamme vanhuksilla ei ole tarpeeksi laitospaikkoja. Ja he sentään rakensivat tämän hyvinvointivaltion!

Joten ymmärrät varmasti etten todellakaan voi auttaa sinua muutossa niin kauan kuin Suomen vanhustenhoidon tila on mitä on. Vai vihaatko sinä vanhuksia?

Kirjoittaja ei missään tapauksessa voi auttaa sinua muutossa ennen kun vanhusten asiat on saatu kuntoon.


0 Shares
Tagged , , ,