Tänään televisiossa: Design 3000 -sarjan kolmas osa, ”leikki”

Nytpaastaanleikkimaan

Oletko ihminen joka on jo nähnyt Design 3000 -sarjan kolmannen osan, leikin, Yle Areenasta kertaalleen, mutta haluat nähdän sen uudelleen ”lineaaritelevisiosta”? Silloin olet onnekas, koska se tulee tänään tiistaina kello 18.30 Yle Teema & Fem -kanavalla.

evahoff1

Siinä tapaamme esimerkiksi Eva Hoffin, joka on tutkinut leikin ja luovuuden yhteyttä.

MiksiIhminenLeikkii

Eva on tutkinut miksi ihminen ylipäätään leikkii. Ja kun kamera ei pyörinyt hän kertoi myös tarinoita kollegastaan, meksikolaisesta parapsykologian professorista, mutta se on aivan toinen tarina.

Lindaliukas

Sen lisäksi ohjelmassa nähdään Linda Liukas, joka on tehnyt ohjelmoinnista lastenleikkiä.

Helloruby

Siis ihan kirjaimellisesti on tehnyt, Hello Ruby -lastenkirjasarjansa kautta. Lindalla on muuten työhuoneellaan vaikuttava kokoelma lasten tietokoneaiheisia kirjoja eri vuosikymmeniltä, jotka myös vilahtavat ohjelmassa.

Tommy2

Tästä siirrytäänkin luontevasti Tommy Palmin luokse, joka työskentelee virtual reality -pelien parissa. Ohjelmassa saammekin ainutlaatuisen kurkistusikkunan Tommyn lapsuuteen.

Tommy1

Se osoittautuu kuitenkin kirotuksi valeeksi. Mielenkiintoisempaa onkin loppujen lopuksi virtuaalimaailmaan sijoittuvat tietokonepelit joiden parissa hän puuhailee. Niiden lisäksi kokeillaan muuten Facebookin omaa VR-sovellusta, Facebook Spacesia.

TurvallisuusVarmistettava

Jotta leikki pysyisi kuitenkin ohjelman ytimenä, aikaa vietetään myös kööpenhaminalaisessa leikkipuistossa jonka Ole Barslund Nielsenin tiimi on suunnitellut.

Jannittava

Olen filosofia on että leikkipuiston kuuluu tuntua jännittävältä ja vaaralliselta, vaikka onkin turvallinen.

Elamyksellinen

Tämä on tietenkin erinomainen filosofia.

Kaikenkaikkiaan siis erinomainen jakso, ellei yksi parhaimmista sarjasta. Design 3000. Siinä on kyllä sitä jotakin.

Design 3000 televisiossa tiistaisin kello 18.30, ja Yle Areenassa ”koko ajan”.


0 Shares
Tagged , ,