Vuoden graafikko (2013) arvostelee presidenttiehdokkaiden nettisivut osa 8: Tuula Haatainen

Kasper Diem -blogi arvostelee presidenttiehdokkaiden nettisivut tulevien vaalien alla. Kahdeksantena ja viimeisenä on vuorossa Sosiaalidemokraattien ehdokas, Tuula Haatainen.

Tuulis1

Ensivaikutelma Tuula Haataisen sivuista on ehkä hieman, ”sosiaalidemokraattinen”. Tuula kyllä hymyilee kauniisti keskellä lelumuseota (?), mutta muuten tunnelma on pikkaisen vaisu. Vähän samalla tavalla kuin joku soittaisi huuliharppua viereisessä huoneessa.

Mutta hetkinen. Sitten huomaakin pienen punaisen painikkeen vasemmassa alalaidassa jossa kehoitetaan siirtymään ”Haatainen2018”-sivustolle. Ahaa! Tämä ei siis ollutkaan varsinainen kampanjasivusto. No sitten.

Sydantasanoa

Ja tämä sen sijaan on varsinainen kampanjasivusto. Onneksi – koska nämä kaksi sivustoahan ovat kuin yö ja päivä. Ensimmäinen sivusto olisi voinut mainostaa verenpainemittareita hajamielisille senioreille. Varsinainen vaalisivusto taas näyttää siltä että se on tehty Ruotsissa, ja että Tuula promotoi siinä vegaanista crossfitia.

Teemat

Varsinkin kuvat ovat ensiluokkaisesti stailattuja. Ookoo, tunnelmaa ehkä hieman latistaa että samaa neljää kuvaa kierrätetetään uudestaan ja uudestaan esimerkiksi saitin blogi-osuudessa. Mutta se on inhimillistä. Oletamme että tässä on taka-ajatuksena että jos kerran on otettu näin hyvät kuvat, niin niistä täytyy saada irti kunnolla ”ajokilometrejä”.

Tässä pika-analyysi näistä teoksista:

theme1-red-horisontal

Punainen Tuula
”Hei katsokaa, olen menossa pikkujouluihin! Tai sitten olen vain intohimoinen ja verevä, ihan miten vaan. Käsieni asento osoittaa lisäksi että olen täpäkkä, joten jos minusta tulee presidentti niin hurlum-hei vaan.”

theme2-blue-horisontal

Sininen Tuula
”Toisaalta täytyy muistaa että olen myös miettieliäs ja harkitsevainen. Koska ei elämä voi olla hurlum-heitä koko ajan, eihän? Huomaatteko miten minut on kuvattu alaviistosta ja katson tulevaisuuteen? Se on siksi että olen niin viisas.”

theme3-gold-horisontal

Beessi Tuula
”Hei, oliko punainen Tuula ja sininen Tuula liian rajuja sinulle? Osaan kyllä myös sulautua seinään, jos se miellyttää sinua enemmän. Näetkö tämän hiekanvärisen neuleen? Prismasta.  Koska olen yksi meistä. Ja hei, näin meidän kesken – saatan joskus tarvita silmälaseja. Koska olen niin tavallinen ja kiva.”

theme4-white-horisontal

Valkoinen Tuula
”Okei, ja tältä näyttäisin sitten jos olisin enkeli. Koska kun sinä jonain päivänä tulet kolkuttelemaan taivaan porttia, arvaa kuka sinua siellä on vastassa? No meitsi  ”punainen-Tuula”-asennossa tietenkin. Mutta älä pelkää, luultavasti päästän sinut peremmälle. Koska olen niin reilu. Ja viimeistään siellä olen sitten presidentti.”

Tuulaliivit

Monet muut ehdokkaat myyvät myös kaikenmaailman ämpäreitä saitillaan, mutta ei Tuula. Tottakai voi ostaa vähän pinssejä jos siltä tuntuu, mutta tämäkin osuus on tasapainossa. Itse voisimme kuvitella pitävämme tätä liiviä, ihan vaan miellyttävän fontin vuoksi.

Loppu-arvostelu: Tuula Haataisen sivusto on kaikin tavoin miellyttävä. Kirjasintyyppi on luotettava mutta jämäkkä. Värimaailma on hallittu. Kuvat harkittuja. Ja kokonaisuus punnittu. Ainoa mitä voisi moittia on että onko se liiankin tyylitelty? Mutta jos haluaa arkipäivää voi aina käydä Tuulan instagramissa katsomassa kun hän hölkkää joutsenten kanssa, niin sekin puoli on hoidettu.
Toisin sanoen ensiluokkaista graafista suunnittelua.

Arvosana: 5/5

Presidentinvaalit pidetään sunnuntaina 28.1 2018. Ennakkoäänestys kotimaassa 17.1.–23.1.2018.

Lue myös
osa 1: Sauli Niinistö
osa 2: Laura Huhtasaari
osa 3: Pekka Haavisto
osa 4: Paavo Väyrynen
osa 5: Matti Vanhanen
osa 6: Nils Torvalds
osa 7: Merja Kyllönen


0 Shares
Tagged , , , , , ,