Vuoden graafikko (2013) arvostelee presidenttiehdokkaiden nettisivut osa 5: Matti Vanhanen

Kasper Diem -blogi aloittaa uuden vuoden arvostelemalla presidenttiehdokkaiden nettisivut tulevien vaalien alla. Viidentenä vuorossa on Keskustan ehdokas, Matti Vanhanen.

Vanhanen1

Ei ole Matti Vanhasen syy että hänelle on osoitettu juuri numero neljä näissä presidentinvaaleissa. Mutta ikävä kyllä se saa hänen kampanjasivustonsa näyttämään televisiokanavan Nelosen uudelta ohjelmaltasatsaukselta. Tarvisisiko sivuston grafiikoiden olla sellaisia että ne tukevat tätä mielikuvaa? Ei tarvitsisi. Mutta nytpä ne ovat sellaiset, joten minkäs teet.

Tosin jos tämän pystyy hetkeksi unohtamaan, niin värit sinänsähän ovat oikein herkulliset. Niinkuin Matin ystävälliset kasvot kurkkaisivat isosta annoksesta Trio-jäätelöä.

Vanhanensilta

No entäs onko Matilla kampanjavideota? Totta munassa on, tänä päivänä kun sellaiset pitää olla jokaisella vakavasti otettavalla presidenttiehdokkaalla. Meidän Matin tapauksessa se alkaa sillä että kuvataan siltaa kameralla jolla on hieman margariinia linssissä.

Pelto

Video jatkuu kuvaamalla Matti Vanhasen lempipuuhaa, eli henkilöautolla ajoa täysin autioissa haja-asutusmaisemissa. Tulkitsemme tämän niin että se on Matti Vanhasen visio Suomen tulevaisuudelle.

Unelma1

Aina kun Matti näkee muuttotappiokunnan hänen sydämensä lyö ylimääräisen lyönnin ja hänen on vain pakko kääntyä pois päätieltä. Silloin soran rapina renkaiden alla saa Matin ihon kananlihalle.

Mattiajaa

Mutta: videon keskivaiheilla Matti Vanhanen vaihtaakin yllättävästi vastaantulevien kaistalle. Miksi? Arvatenkin koska kuolema vetää häntä puoleensa. Ja ehkä myös koska ”Matti Vanhanen just ran out of fucks to give”.

Minapysakoinpyoratielle

Tämä jatkuu sillä että Matti Vanhanen pysäköi henkilöautonsa uhmakkaasti keyen liikenteen väylälle ja astuu ulos. ”Kyllä siitä ohi pääsee” hän näyttäisi ajattelevan. ”Ja vaikka pysäköintini olisikin vastoin lakia, niin mitäs sitten? Minä hitto laadin ne lait. Ja tulevana presidenttinä tulen sitäpaitsi olemaan lain yläpuolella.”

Matti3

”Joten älä tule minulle mussuttamaan minulle jostain minä-pysäköin-pyörätielle-ryhmästä. Bitch, I’m Matti Vanhanen.”

matti ampari

Entäs onko Vanhasella promootiotuotteita? No ainakin ”Matti ämpäriä” löytyy johon on painettu sama ”Bitch I’m Matti Vanhanen” -naama kuin videossa. Ja joka on muuten epäilyttävän halpa.

Paperipussi

Puhumattakaan perhepakkauksesta ruskeita paperipusseja joihin on tulostettu sama ”leivon sua lättyyn jos huomautat minun pysäköinnistä” -naamavärkki. Luultavasti niin että koko perhe voi pitää näitä pusseja päässään ja leikkiä ”Vanhasten klaania”.

Matti

Muistatko vielä Sauli Niinistön virallisen valokuvan joka nostatti aikoinaan ammattivalokuvaajien kesken monta kulmakarvaa? Hyviä uutisia: Matti Vanhanen on photoshopannut oman naamansa tunnistamattomaksi jo valmiiksi. Joten sekin on ikäänkuin hoidettu nyt etukäteen, jotta presidentiksi siirtyminen tapahtuisi mahdollisimman vaivattomasti.

Loppu-arvostelu: Vanhasen vaalisivustossa on oikein kivat värit, ja naamakin on tarpeeksi esillä joka käänteessä. Mutta onko avaruudessa kelluvat kasvot tarpeeksi luottamusta herättävät? Se nähdään vaaleissa kuun lopussa. Mutta jos tässä mainostettaisiin uutta Neloselta tulevaa Matti-realitysarjaa niin katsoisimme varmasti.

Arvosana: 3/5

Presidentinvaalit pidetään sunnuntaina 28.1 2018. Ennakkoäänestys kotimaassa 17.1.–23.1.2018.

Lue myös
osa 1: Sauli Niinistö
osa 2: Laura Huhtasaari
osa 3: Pekka Haavisto
osa 4: Paavo Väyrynen
osa 6: Nils Torvalds
osa 7: Merja Kyllönen
osa 8: Tuula Haatainen


0 Shares
Tagged , , , , ,