Kasper Diem -blogi pääsi katsomaan uuden Tuntematon -elokuvan ensimmäisten joukossa: ”Uusi kohtaus jossa sota voitetaan muovisen WC-harjan avulla yllätti”

tuntematon

Moni on jo ehtinyt ihmetellä eilen lanseerattuja uusia Tuntematon sotilas -tuotteita, joihin kuuluu muunmuassa rikkasetti jalkatuella, kuivausteline sekä WC-harja. Moni on nimenomaan kyseenlaistanut miten nämä tuotteet liittyvät Väinö Linnan kirjaan, ja lisäksi ihmettelyä on myös herättänyt se että kyseessä näyttäisi olevan vanhoja tuotteita, joita myydään nyt harmaana ja mustana.

Kasper Diem -blogi on kuitenkin päässyt ensimmäisten medioiden joukossa katsomaan* uuden Tuntematon sotilas -elokuvan, ja voi kuitenkin kertoa että kokemuksen jälkeen yhteys siivousvälineisiin näyttäytyy päivänselvänä.

Paljastamatta liikaa voimmekin kertoa että elokuvaan on lisätty aiemmista poiketen uusi avainkohtaus jossa alikerssantti Rokka voittaa yllättäen mutta urheasti jatkosodan muovisen WC-harjan avulla.

Tämän jälkeen sotamies Rahikainen korjaa vielä vihollisten jätökset jalkatuellisella rikkasetillä.

Vaikka kaikkia nämä uudet käänteet eivät varmastikaan miellytä, kyseessä on elokuvan lehdistötiedotteen mukaan kuulemma kuitenkin ”uusi Tuntematon uudelle sukupolvelle”, ja taiteellinen vapaus on siksi perusteltua.

Lehdistötiedotteen mukaan kirjailija Väinö Linnan alkuperäisessä käsikirjoituksessa jatkosota voitettiin nimenomaan muovisen WC-harjan avulla, jonka jälkeen Neuvostoliitto velvoitettiin maksamaan sotakorvauksia Suomelle muovisten siivousvälineiden muodossa. Nämä kohtaukset kuitenkin poistettiin aikoinaan kustantajan toivomuksesta epäuskottavina.

*Kasper Diem -blogi ei ole nähnyt uutta Tuntematon Sotilas -elokuvaa.


0 Shares
Tagged , , , , , , ,