Kasper Diem: Kohua herättänyttä juhlarahaa muutetaan – nimetään uudestaan ”Suvakin kohtaloksi”

SUvakinkohtalo520

Aikaisemmin tänään runsaasti huomiota keränneeseen Kansalaisota-juhlarahaan tulee Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan tuoreeltaan muutoksia. Teloitusta esittänyttä rahaa on pidetty mauttomana, ja varsinkin kuvaa turhan proosallisena. Kolikko suunnitellaankin siksi pikavauhtia uusiksi, ja uusi versio lanseerattaneen huomenna.

Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan tähän saakka ainoastaan ennakkomarkkinoinnissa olleen rahan kuva-aihe säilyy silti, mutta tekstiin tulee muutoksia. Koska Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan kuva-aihetta pidetään Rahapajassa ”päheenä” se pysyy, mutta kolikkoon vaihdetaan tekstiksi ”Suvakin kohtalo”.

Syyksi ilmoitetaan että alkuperäisessä muodossaan juhlaraha oli ehkä sittenkin poliittisesti liian arkaluontoinen, teloitettiinhan siinä punaisia sotavankeja. Uuden tekstin myötä kolikko sopii sen sijaan täydellisesti tämän päivän poliittiseen ilmastoon.

”Näinhän tämä kääntyi parhaiten päin. Sen sijaan että meillä on kolikko joka muistelisi vanhoja, saatiin tällä tavalla kolikko joka katsoo rohkeasti tulevaisuuteen. Tikulla silmään sitä jota vanhoja muistelee!”

Rahapajasta ei vahvisteta asiaa.


0 Shares
Tagged , , , ,