Vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman: ”Olen uuden Näkyvyys-gallerian virallinen suojelija”

NäkyvyysAE520

Vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman, olet uuden Näkyvyys-gallerian virallinen suojelija. Mikä on Näkyvyys-galleria?
Näkyvyysgalleria on Suomen sarjakuvaseuran ja Kuvittat Ry:n yhteinen uusi galleria Helsingin Porthaninkadulla. Siellä tullaan ensi perjantaista lähtien järjestämään professionaalisten kuvittajien ja sarjakuvataiteilijoiden näyttelyitä.

Miksi se on sen niminen?
Luovilla aloilla epämääräisen ”näkyvyyden” tarjoamisesta rahan sijaan on tullut yleinen vitsi. Monesti voi olla että sitä tarjoavat eivät edes tarkoita mitään pahaa, mutta se ei poista sitä faktaa ettei se ole mikään oikea maksun muoto, vaan lähinnä loukkaavaa. Uusi Näkyvyys-galleria on siksi tapa reclaimata tämä sanahirviö, samalla tavalla kuin vaikka räpissä on jo kauan reclaimattu n-sanaa.

Onko ilmaistöiden teettäminen luovan alan ammattilaisilla yleinen ongelma?
Todellakin on. Ja se tuntuisi vain pahenevan vuosi vuodelta kun yhä useampi markkinoinnin ammattilainen tuntuu saavan saman ahaa-elämyksen. Että ”hei, mitä jos ei maksettaisikaan mitään tekijöille, vaan vedätettäisiin niitä oikein kunnolla. Mutta kutsutaan sitä näkyvyydeksi”.

Nakyvyysgalleria

Miksi juuri sinä olet tämän uuden gallerian suojelija?
Tämä näkyvyys-asia on jo kauan ollut sydäntäni lähellä, ja siksi tämä tehtävä on minulle mitä luontevin. On nimittäin erittäin tärkeää että kuvittajille/sarjakuvapiirtäjille on tällainen paikka olemassa. Showroom-tyyppinen tila jossa saa omia töitään esille – mutta omilla ehdoillaan, ei jonkun toisen.

Kuka keksi gallerian nimen?
No kyllä se taisin minä olla. Ja suunnittelin saman syssyyn myös gallerian logon. Näkyvyyttä vastaan, totta kai :)

Milloin on ensimmäisen näyttelyn aika?
Nyt perjantaina 28.4. kello 18.00 aukeaa avajaisnäyttely, teemalla ”näkyvyys”. Tietenkin. Silloin olen myös itse paikalla virallisen suojelijan ominaisuudessa leikkaamassa silkkinauhaa. Tervetuloa!

Näkyvyys-gallerian ryhmänäyttely teemalla ”näkyvyys” avoinna 29.4. – 26.5.2017.
Mukana koko Suomen kuvattajakema: Mari Ahokoivu, Linda Bondestam, Terhi Ekebom, Matti Hagelberg, Pertti Jarla, Eero Lampinen, Kaisa Leka, Sac Magique, Marika Maijala, Sanna Mander, Hanneriina Moisseinen, Tommi Musturi, Pauliina Mäkelä, Matti Pikkujämsä, Pietari Posti, Ville Ranta, Janine Rewell, Joonas Rinta-Kanto, Aiju Salminen, Kasper Strömman, Ville Tietäväinen, Petteri Tikkanen, Jenni Tuominen ja Amanda Vähämäki.
Näkyvyysgalleria on avoinna ma–pe 11–18, la 11–16.
Osoite Porthaninkatu 9, katutaso.


0 Shares
Tagged , , , , , , , ,