Kasper Diem: Teiden yhtiöittämisestä luovutaan, uutena kiinnostuksen kohteena jalkakäytävät

Gata

Paljon puhuttu suunnitelma teiden yhtiöittämisestä on Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan tänään saanut uuden käänteen kun Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisee tänään uuden strategiansa.

Uuden toimintasuunnitelman mukaan teiden yhtiöittäminen laitettaisiin tässä vaiheessa jäihin, ja sen sijaan yhtiöitettäisiin kaikki Suomen jalkakäytävät ja kevyen liikenteen väylät.

Ministeriössä uuteen hankkeeseen ollan tyytyväisiä.

”Uuden strategiamme takana on oikeastaan aika yksinkertanen matematiikka. Mieti itse: ajoneuvoja on Suomessa noin kolme miljoonaa. Se on sinänsä aika paljon, mutta arvaa mitä on melkein kaksinkerroin? Jalankulkijoita. On selvää mihin painopiste on tästä eteenpäin järkevää siirtää.”

Ministeriön mukaan paljon kritisisoitu autojen seuranta olisi myös paljon helpompi toteuttaa jalankulkumallissa.

”Olemme kuunnelleet kansalaisten huolia autoihin asennettavista ns. mustista laatikosta, ja ymmärtäneet ettei se ehkä ole ollut kaikkein suosituin idea. Parasta on että tässä uudessa jalankulkusuunnitelmassa jokaisella kevyen väylän käyttäjällä on nyt jo seurantalaite taskussaan, nimittäin puhelin. Sillähän seuraamme itseasiassa jo nyt kansalaisten liikkeitä.”

Ministeri punastuu hetkeksi.

”Tai siis sanoinko että seuraamme nyt jo kansalaisten liikkeitä? Tarkoitin tietenkin että emme seuraa. Ha ha. Ei missään nimessä.”

Mutta miksi purkaa toimiva ilmainen jalankulku ja tuoda monimutkainen malli tilalle?

”Kysyt onko jalkakäytävien yhtiöittäminen väärin? Tässä kannattaa muistaa että meillä on jo nyt huippususittiuja yksityisiä tiloja joissa liikutaan jalkain – nimittäin ostoskeskukset. Eli liikkuminen ei nyt eikä tulevaisuudessa tule olemaan mikään ongelma kunhan muistaa koko ajan ostaa vähän jotain pientä.”

Ministeriön edustaja hymyilee levesti.

”Ajattele valinnanvaraa! Kilpailun avulla voit tulevaisuudessa valita millaisella jalkakäytävällä astelet. Tai jos ei ole varaa, et astele. Valinta on sinun.”


0 Shares
Tagged , , , ,