Kasper Diem -blogi: Pääministerille kunniamerkin lisäksi urheusmitali

tiedotus

Pääministeri lähestyi kansaa aikaisemmin tällä viikolla suorassa lähetyksessä.

Mediatietojen mukaan pääministeri Juha Sipilälle luovutetaan tänä vuonna Suomen Valkoisen Ruusun suurristi. Tämä on korkein Suomessa myönnettävä kunniamerkki, ja on osoitus kantajansa tärkeästä yhteiskunnallisesta asemasta.

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan se ei kuitenkaan ole ainoa kunniamerkki jonka pääministerimme ottaa tänä vuonna vastaan. Sitkeän huhun mukaan pääministerille myönnettäisiin nimittäin myös itsenäisyyspäivän alle toinenkin kunniamerkki, liukas ja kiiltävä urheusmitali.

Tätä urheusmitalia ei kuitenkaan jakaisi mikään ritarikunta tai yhdistys, vaan poikkeuksellisesti Yleisradio.

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan näin saattaa Yleisradion mukaan olla.

”Kyllä näin saattaa olla. Asiahan on niin että sen suurristin saa kuitenkin jokainen pääministeri, joten se tulee ikäänkuin ilman ansiota, automaattisesti. Mutta koska meidän yleläisten mukaan pääministerimme on viime aikoina osoittanut poikkeuksellista urheutta haastattelutilanteissa niin kyllä se on nyt tämän toisen mitalin paikka.”

Jaettava urheusmitali on valmistettu sataprosenttisestisesta nikkelistä, ja se jaetaan yllättävästi myös pääministerin lapsille sekä serkuille. Yleisradio ei pidä tätä poikkeuksellisena.

”Joo, mikä ettei? Eihän se käytännössä maksa mitään. Nikkeliähän meidän maassamme on, ja nyt sen saanti on sitäpaitsi turvattu pitäksi aikaa.”

Erinäisten lähteiden mukaan Yleisradio olisi myös aiemmin rajoittanut Juha Sipilää käsittelevää uutisointia, mutta tällä kertaa tähän sääntöön tehtäisiin poikkeus. Siksi mitalinluovutustilaisuus televisioidaan tietojen mukaan erillisessä ohjelmassa, jossa Sipilä ratsastaa hevosen selässä yläruumi paljaana vastaanottamaan prenikan.

Tilaisuus päättyy buffet-lounaaseen jossa tarjoillaan lohturuokaa.


0 Shares
Tagged , , , , , ,