Kasper Diem: Länsiguggenheimin valmistelu hyvällä mallilla

lansiguggis520

Helsingin kaupunginhallitus on tänään äänin 8-7 äänestänyt sen puolesta että Guggenheim-museon mahdollinen rakentaminen Helsingin Eteläsatamaan otetaan käsittelyyn. Lopullisen päätöksen asiasta tekee aikanaan kaupunginvaltuusto. Erityisen ilahtunut tästä päätöksestä lienee ainakin Guggenheim-säätiö, joka on jo vuosikaupalla ajanut hanketta.

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan kyseinen säätiö on kuitenkin tämänpäiväisestä äänestyksestä rohkaistuneena alkanut tosissaan valmistella seuraavaa hankettaan, Länsiguggenheimia. Espoon Matinkylään rakennettavaksi suunnitellusta uudesta museosta tulisi säätiön edustajien mukaan Pohjoismaiden suurin taidemuseo, ja sille ennustetaan noin kaksi kertaa enemmän kävijöitä kuin Helsingin Guggenheimiin. Tämä tarkoittaisi vuositasolla noin 1,1 miljoonaa kävijää.

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan Länsiguggenheim olisi pitkälti Helsingin Guggenheimin kaltainen, sillä erotuksella että näyttelyhallit olisivat lyhyempiä. Yhdellä lipulla pääsisi kuitenkin molempiin museoihin saman päivän aikana.

Espoon kunnallisvaltuusto käsittelee tiettävästi Länsiguggenheimin rakentamista jo ensi viikolla.

Jos kaikki menee putkeen uusi Länsiguggenheim avattaisiin tieteojen mukaan jo elokuussa 2020. Tosin kaikki ovat liikuttavan yhtämielisiä siitä että on myös hyvin mahdollista että hanke viivästyy.


0 Shares
Tagged , ,