Taas uusi jytky – tupakan nikotiinipitoisuutta nostetaan

Cigarette

Kasper Diem / Helsinki

Hallituspuolueiden kansanedustajien työryhmä sopi viime viikolla että ns. nelosolut saadaan ruokakauppoihin. Päätöstä on jo ehditty kuvailla ”jytkyksi”, ja moni politikko onkin ehtinyt poseerata tyytväisenä olutuoppi kädessä. Työryhmän mukaan se että kaupoissa myytävä alkoholi on tulevaisuudessa 0,8 prosenttiyksikköä vahvempaa pitää nähdä ennenkaikkea sananvapauden voittona.

Kasper Diem -blogin saamien tiedon mukaan nyt näyttäisi kuitenkin siltä että syksyn mittaan sananvapaus saa uuden voiton kun tupakan nikotiinipitoisuutta nostetaan saman kaavan mukaan.

Työryhmässä vaikuttanut Saaresmaan Jukka on tyytyväinen.

“Kaupassa myytävä tupakka on totta puhuen ollut tähän asti minulle pikkaisen liian laimeaa. Mutta nyt kun tämän lakimuutoksen mukaan kioskeista rupeaa saamaan vähän vahvempaa spaddua ei tästä lähtien tarvitse kokoajan rampata röökillä.”

Suomen myydyimmässä savukkemerkissä on tähän asti ollut 0,8 mg nikotiinia. Uusissa savukkeissa sitä olisi lakiehdotuksen mukaan tulevaisuudessa 1,2 milligrammaa, ja myös tervaa ja häkää lisättäisiin samassa suhteessa.

Saaresmaan Jukka nojaa vuoden ´91 Nissan Primeraansa ja sytyttää itsekäärityn savukkeen.

”Kehitys kehittyy. Nykypäivän kiireisessä yhteikunnassa ei kenelläkään ole aikaa seistä ”hitsaamassa puikkoa” puoli päivää. Vahvemmat savukkeet mahdollistavat sen että saman pärinän saa nopeammin päälle.”

Mutta miten Saaresmaa vastaa kritiikkiin siitä että vahvemman oluen ja savukkeiden sijaan kansalaiset kaipaisivat kunnon tietoa vaikkapa TTIPstä?

”TTIP? Onko se jotain olutta? IPAn minä tiedän mutta TTIP on uusi tuttavuus. Täytyypä tutustua.”

Kasper Diem -blogin tietojen mukaan uudet ns. nelossavukkeet saadaan näillä näkymin kauppoihin heti ensi vuoden puolella.


0 Shares
Tagged , , ,