Nyt puhuu norppa: ”En olisi lekotellut kalliolla jos olisin tiennyt kamerasta”

5mk

Kasper Diem / Saimaa

Suuren suosion saanut norppakamera on nopeasti saavuttanut paikan sekä suomalaisten sydämissä että selaimen kirjainmerkeissä. Kyseinen kamera näyttää jatkuvaa livekuvaa norppien suosimasta vapaa-ajan kalliosta, ja kerääkin tuhansia katsojia joka päivä.

Kaikki eivät kuitenkaan ole kameraan yhtä tyytyväisiä. Kasper Diem -blogin tavoittama norppa pitää shokeeraavana että kuvaaminen on tehty salaa. Hän huomasi itse kameran sattumalta.

”Tämä on uskomatonta. Useita kymmeniä norppia on kuvattu jo pidemmän aikaa salaa. Valvontakamera on ollut päällä yötä päivää ja kuvattavat eivät ole tienneet siitä mitään.”

Nimettömänä pysyttelevä norppa hakee omien sanojensa mukaan ainoastaan oikeutta, ei julkisuutta tai korvauksia tapahtuneesta.

”Niissä videoissa on pelkkiä norppia tekemässä mitä nyt norpat tekevät, eikä siinä sen kummempaa. Mutta kun ajattelee että puoli Suomea on tirkistelly minuakin tänään salaa niin eihän se hyvältä tunnu. Kuulin myös että videoita on ilmeisesti tallennettu norppien nimillä.”

Kamera oli piilotettu kuivuneen merilevän sisään, minkä sinänsä olisi pitänyt soittaa varoituskelloja, koska sitä ei pitäisi esiintyä järvissä. Vaikka luodolla on käynyt ihmisiä asentamassa kameraa ja korjaamassa sen asentoa norpat eivät ole osannut aavistaa mitään.

”Kun kysyin siitä, sain hyvin epäilyttävän selityksen jonka mukaan se liittyi aktiivisuusrannekkeeseen ja muuta hölynpölyä. Enhän minä tiedä mikä on aktiivisuusranneke. Eihän minulla varsinaisesti ole ranteitakaan.”

Norppa ei myöskään purematta niele luonnonsuojelijoiden selitystä siitä, että kyse olisi omaksi turvaksi tehdystä valvonnasta.

”Minusta kamerasta olisi pitänyt kertoa. Toiselle osapuolelle pitää olla rehellinen, jos odottaa rehellisyyttä toiselta.”

Kasper Diem -blogi tavoittama luonnonsuojelujärjestö kertoo ettei halunnut norpille mitään pahaa, vaan halusi vain suojella itseään ettei kävisi samalla tavalla kuin Peter-norpan kanssa aikoinaan.


0 Shares
Tagged , ,