Tunnetko womangon?

Tunnetko hedelmät? Monelle banaanit ja luumut ovat tuttuja, mutta entäs eksoottisemmat, vähemmälle huomiolle jääneet lajikkeet? Kasper Diem -blogi esittelee tärkeimmät.

Womango

Vaikka puolet maailman mangosadosta on itseasiassa womangoja, niistä harvoin puhutaan. Womangot ovat kuitenkin hyvin paljon niinkuin mangot, sillä erotuksella että ne tienaavat vain 80% mangojen palkasta. Voikin sanoa että jos mango ja womango ovat samalla työpaikalla yhdeksästä viiteen, niin womango on palkatta töissä viimeisen tunnin. Toinen ero on se että jos womango haluaa elokuvaroolin Hollywoodista sen pitää olla 18–25 vuotias, kun taas mango voi olla minkä ikäinen tahansa.

Womandariini

Womandariini on aika pitkälti sama asia kuin kaikille tuttu mandariini. Siihen nähden tuntuukin vaikealta uskoa että jossain päin maailmaa on vielä maita jossa womandariinit eivät saa ajaa autoa. Suomi oli kuitenkin ensimmäisiä maita maailmassa jossa womandariinit saivat äänioikeuden. Varsinkin mandariinit vetoavat usein tähän seikkaan silloin kun womandariinit puhuvat epätasa-arvosta mandariinien ja womandariinien välillä yhteiskunnassamme.

Womena

Raamatun mukaan womena on luotu omenan kylkiluusta, mutta tähän uskoo enää hyvin harva tiedemies tänä päivänä. Ennen vanhaan womenoiden piti olla vaiti seurakunnassa, mutta 1980-luvulta saakka womenat ovat myös voineet olla pappeja.

Womansikka

Onko womansikka todella hedelmä niin kuin jutun alussa väitettiin? Binäärinen jako hedelmien ja marjojen välillä ei tunnu enää tänä päivänä niin tärkeältä. Viime aikoina on kuitenkin huomattu että jos womansikka ilmaisee mielipiteen josta tietyt MV-lehteä lukevat mansikat eivät tykkää, niin ne uhkaavat womansikkaa raiskauksella. Tämä on uutta mansikoiden lajikäyttäytymiselle, ja ehdottoman tuhoisaa.

Ja siksi on hyvä että edes yhtenä päivänä vuodessa on päivä jolloin tutustutaan näihin vähemmälle huomiolle jääneisiin lajikkeisiin, jotta moinen käytös saataisiin kitkettyä kasvimaasta.


0 Shares
Tagged , ,