Viisi tapaa pärjätä pakkasessa

Finland2

Maamme yli on viime päivinä puhaltanut siperialaiset tuulet, ja pakkanen onkin välillä käynyt melkein kolmessakymmenessä asteessa. Moni onkin ilmaissuet epätyyyväisyyten siihen että naamaan sattuu ulos mentäessä.

Mutta miten sitten pärjätä talvi-ilmastossa? Näillä Kasper Diem -blogin vinkeillä pidät lämmön yllä paukkupakkasillakin.

1. Pukeudu kerroksittain
Kerrospukeutuminen on vanha kikka, ja pakkasella aina yhtä suositeltavaa. Ei siis ole ollenkaan huono idea pitää juhlamekkoa tai frakkia talvivaatteiden alla, ikinä kun ei tiedä milloin pakkanen hellittää – ja silloinhan on syytä juhlaan.

2. Älä peseydy
Moni peseytyy ajattelematta talvella, vaikka on yleisesti tiedossa että ihon luontainen rasvakerros suojaa sinua parhaiten hyiseltä viimalta. Joidenkin mielestä ruokatahrat vaatteissa ja pahanhajuinen hengitys ovat myös eduksi, mutta tästä tutkijat eivät vielä ole yksimielisiä.

3. Älä mene ulos jos ei ole pakko
Mieti tarkkaan onko sinun pakko mennä ulos ollenkaan? Paras tapa suojautua kylmältä on miettiä tarkkaan voisitko pärjätä viikonlopun yli syömällä näkkileipää, säilykkeitä ja huonekasveja.

4. Syö koko ajan
Kylmyydessä kulutat paljon energiaa, joten kehon täytyy vastavuoroisesti myös saada sitä. Hyvä tapa on pitää mehujääpuikkoja roikkumassa takinhelmasta, joista saa nopeasti energiaa.

5. Älä juhli MM-lätkää
Se alastomana hyppelehtimen Havis Amandan patsaalla ei sitten ole todellakaan ole mikään hypotermian estäjä. Mutta sen tiesitkin jo.


0 Shares
Tagged , , , ,