Kymmenen vinkkiä: näin säästät selvää rahaa

Näinä päivinä raha saattaa monilla olla tiukassa. Mutta miten sitten saada pennoset riittämään? Näillä Kasper Diem -blogin vinkeillä voit säästää enemmän kuin uskotkaan.

PiggyAnimation

1. Käytkö päivittäin lounaalla? Älä! Sen sijaan voit tehdä ruoan etukäteen kotona ja syödä sen seuraavana päivänä pienestä masentavasta muovirasiasta sillä aikaa kun muut ovat lounaalla ja nauravat, vain nauravat. Mutta kuka saakaan viimeiset naurut? Sinä!

2. Entäs kun työkaverit menevät töiden jälkeen lasilliselle? Silloin sinä säästät kotona rahaa valmistamalla huomisen masentavan ateriasi etukäteen. Eläminen tulee ihmeen halvaksi jos täytät elämäsi vain työllä ja seuraavaan työpäivään valmistautumisella.

3. Tuntuuko sinusta että työsi edellyttää siistejä vaatteita? Älä mene tähän lankaan, vaan käytä rumia ja epämuodikkaita vaatteita! Sen ei sinänsä tarvitse olla halvempaa kuin muodikkaiden käyttäytyminen, mutta virittää sinut köyhään mielentilaan joka voi auttaa sinua säästämään jatkossa.

4. Ylipäätään itsestään huolehtiminen maksaa rahaa, joten lopeta se. Shampoo, meikit, deodorantti – kaikki ammottavia rahareikiä. Rumempana on halvempaa!

5. Esimerkiksi hammastahna tulee yllättävän kalliiksi pidemmän päälle. Harva tietää että voit ihan yhtä hyvin ennen työpäivän alkua levittää hampaille saippuaa työpaikan WC:ssä ja hieroa vähän sormella – ajaa melkein saman asian.

6. Jos olet tosissasi säästämisen kanssa niin esimerkiksi ruoka tulee todella halvaksi jos et osta sitä, vaan näpistät sen kaupasta. Siinä syntyvät säästöt ovat mittavia!

7. Seuraa varoitus: Tämä vinkki ei ehkä ole kaikkia varten, mutta jos olet oikein, oikein sitoutunut säästämiseen voit myös syödä koiria joita löydät kytkettynä kaupan edessä. Pienet ja nuoret koirat ovat mureampia kuin isot, mutta isommasta jää toisaalta säästöön annoksia joita voi pakastaa ja syödä töissä myöhemmin. Ka-ching!

8. No, vähemmänkin radikaaleja säästövinkkejäkin tietenkin on. Liikkuminen voi olla varsin kallista, joten vältä autoilua jos voit. Toisaalta kyllä se bussikorttikin maksaa eikä polkupyöräkään ole ilmainen, joten vältä oikeastaan liikkumista ylipäätänsä. Rauhallista ja huokeaa!

9. Mitä ikinä teetkään, niin älä unohda säästää elämän pienistä iloista. Tiesitkö että ruskeista sahanpuruista tehty kahvi on huomattavasti halvempaa kuin oikea, mutta näyttää täysin samalta kupissa? Tätä ei moni tule ajatelleeksi.

10. Nyrkkisääntönä voi siis oikeastaan pitää että jollet ikinä tee mitään hauskaa, rahaa ei myöskään kulu. Mutta pankkitilisi kyllä kiittää sinua myöhemmin!


0 Shares
Tagged , ,