Kymmenen vinkkiä miten viettää kesäloma minibudjetilla

Kesalomabudjetti

Kesäloma on kokemisen ja näkemisen aikaa. Mutta entäs jos kukkaronpohja ammentaa tyhjyyttään? Ei hätää, pienellä kekseliäisyydellä pärjää aina. Näillä kymmenellä Kasper Diem -blogin vinkillä vietät antoisan kesäloman ilman pennin pyörylää.

1. Kesällä on kivaa viettää aikaa kesämökillä. Mutta entäs jos sitä ei kertakaikkiaan ole? Silloin yksi mahdollisuus on aina murtautua vieraan ihmisen mökille. Se on todella halpa vaihtoehto hotellille tai Air bnb:lle jota ihmiset ei usein ota huomioon lomaa suunnitellessaan.

2. Anna mielikuvituksesi matkustaa puolestasi – aina voi nimittäin sanoa olleensa kesälomalla vaikkei oikeasti ollutkaan.  Kannaattaa kuitenkin googlata muutama avainfakta ”matkakohteestasi” hankalien kysymysten varalta.

3. Elä niinkuin lokki. Vie turisteilta jäätelö kädestä ja syö oksennusta maasta. Voit myös hyökätä ihmisten kimppuun jos ne lähestyvät ”pesääsi”. Vietä vuosikymmenen lokkiloma!

4. Koska sairaanhoito on Suomessa lähes ilmaista voit yrittää satuttaa itsesi vakavasti jolloin pääset sairaalahoitoon. Äärimmäinen kipu ei tietenkään ole mitään herkkua, mutta maisemanvaihdoksesta riittää paljon kerrottavaa sitten syksyllä kun pääset pois. Jos pääset pois.

5. Jos et todellakaan keksi muuta kesälomallasi voit askarrella vanhasta kurkkupurkista tuhkakupin. Tai askarrella ja askarrella, kunhan lasket vähän vettä kurkkupurkin pohjalle ja stumppaat siihen. Sitä on sitten ihan tosi kiva tuijotella syksyllä ja muistella kesää.

6. Naura kovaäänisesti aina kun voit – se on ilmaista. Ja mitä enemmän naurat, sitä enemmän säästät!

7. Jos sinulla on lapsia, muista että useimmat vesselit ovat vesipetoja. Mutta ei rantaloma silti ole välttämätön – mikään ei ole halvempaa kun kaataa ämpäristä vettä suoraan lasten niskaan. Loiskis!

8. Leikkipuistoissa voi leikkiä ilmaiseksi, mutta jos sinulla ei ole lasta mukana se on kieltämättä vähän outoa. Harkitse kaksi kertaa varsinkin jos olet keski-ikäinen popliinitakkimies ja/tai juovuksissa. Oikeastaan, jätetään ne leikkipuistot sittenkin suosiolla lapsille.

9. Sillat ovat ilmaisia, ja niillä pystyy helposti kävelemään vesistöjen yli. Siinä säästää selvää rahaa kun ei tarvitse omaa tai vuokravenettä. Kokeile kuinka monen sillan yli pystyt kävelemään kesän aikana!

10. Kirjoita omaa blogiasi. Mikään ei ole halvempaa!


0 Shares
Tagged , ,