Vuoden talvipyöräilijä 2013: Tiedän miltä sinusta tuntuu

Kasper Diem -blogin sarjassa haastatellaan ihmisiä jotka ovat Vuoden graafikon tavoin saavuttaneet jotain vuonna 2013, mutta ovat nyt vuoden 2014 alussa palautettu väkivaltaisesti maanpinnalle. Tänään vuorossa on Vuoden talvipyöräilijä 2013, Jaakko Alajoki.

Jaakko Alajoki, olit vuoden talvipyöräilijä 2013. Oliko siitä sinulle mitään hyötyä/haittaa?
Nimityksen jälkeen oli muutamia mediahaastatteluita jotka olivat kokemuksena mielenkiintoisia. Nykyään en voi pyöräillä ilman paperipussia päässä, kun fanit alkaa heti piirittää. Toki odotin, että eri firmat jonottaisivat kotiovellani tyrkyttämässä minulle erilaisia fillarikamoja, mutta näin ei käynyt. Lisäksi Aamu TV:ssä näytettiin yksi tekemäni videoblogaus, jonka tein alasti suihkusta. Voin siis vanhana sanoa saavuttaneeni jotain.

Vielä muutama päivä sitten talvipyöräily vuonna 2014 ei vaikuttanut erityisen hankalalta. Toista oli viime talvena. Mikä on mieleenpainuvin talvipyöräilyreissusi?
Viimetalvena pyöräilin enimmäkseen työmatkoja. Kesällä työmatkani kestää 25 minuuttia, tuona päivänä ajoin 50 minuuttia. Kevyenliikenteenväylän pohjana oli kymmenen sentin kerros paakkuuntunutta ja jäätynyttä lunta jonka päälle oli satanut yön aikana 15 cm pulverilunta. Sen lisäksi oli kova tuuli, satoi lisää lunta ja normaaliin tapaan myös pimeää kuin perunasäkissä. Pyöräily oli niin raskasta, että alamäissä piti runnoa eteenpäin. Tuommoisen keikan jälkeen kun pääsee suihkuun, ymmärtää mitä on talvella pyöräily.

Miltä nyt tuntuu kun vuosi 2013 on ohi ja et enää ole talvipyöräilyn kuningas? Onko uusia nimityksiä tiedossa?
Koitan ylläpitää sellaista harhaa, että olen edelleen vuoden talvipyöräilijä. Onhan nyt talvi! Uskoisin syvän tyhjyyden tunteen valtaavan mieleni viimeistään keväällä. Voi olla, että suuruni käynnistän Vuoden Kevätpyöräilijä 2014–2024 kilpailun, jonka tuomarina olen minä ja johon saavat osallistua vain kaikki yli kaksimetriset Jaakko -nimiset Espoolaiset miehet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On tietenkin epätodennäköistä että kukaan voisi enää koskaan nousta vuoden 2013 tasoiseksi talvipyöräilijäksi, mutta mitä ohjeita antaisit seuraajallesi?
Uskoisin, että minut siivitti voittoon esiintyminen alasti sekä hulluus. Neuvoisin siis seuraajaanikin esiintymään alasti ja olemaan hullu.

Olenko muuten kertonut että olen itse Vuoden graafikko 2013? Nyt kun vuosi on vaihtunut niin olisiko sinulla ehdottaa minulle sopivaa uutta arvonimeä?
Jos koet samanlaista tyhjyydentunnetta kuin minä, niin voisit järjestää itse kilpailun Vuoden talvigraafikko 2014?

Vuoden talvipyöräilijä 2013 Jaakko Alajoki bloggaa osoitteessa www.kampiapina.com


0 Shares