Vuoden barista 2013: Tiedän miltä sinusta tuntuu

Kuten moni lukijamme on saattaneet huomata vuosi on hiljattain vaihtunut. Tämä on tietenkin suuri tragedia, koska se tarkoittaa että Kasper Diem -blogin perustaja Kasper Strömman joka vielä vähän aikaa sitten oli Vuoden graafikko 2013, ei ole nyt enää mitään. Kaikki ymmärtävät että tilanne on vakava.

Onneksi on muitakin ihmisiä samassa tilanteessa. Kasper Diem -blogi kävi juttelemassa Vuoden barista 2013, Kalle Freesen kanssa selvittääkseen miten tilannetta pitäisi käsitellä.

KalleFreese

Kalle Freese, vielä kaksi viikkoa sitten olit Vuoden barista, mutta nyt olet vain tavallinen – joskin taidokas – kahvibaarin omistaja. Miten suhtaudut tähän?
Sinähän olit Vuoden graafikko viime vuonna, eikö vain? Täytyy ottaa huomioon että Vuoden graafikoksi voi käsittääkseni tulla valituksi vain kerran, mutta Vuoden barista -kilpailun pystyy hyvässä lykyssä voittamaan useamman kerran.

Piru vieköön, tämäkin vielä! Onko kukaan ikinä voittanut sitä kahdesti?
Ei minun tietääkseni.

VuodenBarista1

No sittenhän olemme käytännössä samassa veneessä.
Mutta miksi asettaa rima niin alas? Viime vuonna olin ehkä Suomen paras barista… mutta baristoille järjestetään myös maailmanmestaruuskisoja.

Niinpä… yrität siis kiertäen sanoa että minä voisin olla maailman paras graafikko!
Se ei ole ollenkaan mitä yritän sanoa. Puhuin omasta puolestani. Mutta barista voi tämän Vuoden barista -tittelin lisäksi myös kilpailla kahvinvalmistuksen eri osa-alueilla niinkuin latte artissa, missä café latten pintaan luodaan erilaisia kuvioita.

FreeseCOffee

Ookoo, puhutaan välillä jostain muusta. Ei liene sattumaa että kahvilasi Freese Coffee Co. sijaitsee Freesenkadulla?
Katu on nimetty kolmesataa vuotta sitten eläneen esi-isäni, runoilija Jacob Freesen mukaan.

Wow. Jouduitko kyttäämään kauan että sait juuri tämän liiketilan? Meinaan tämä katuhan ei ole erityisen pitkä eikä näitä liiketilojakaan varmaan joka viikko tästä vapaudu?
Tämä on sitäpaitsi käsittääkseni ainoa liiketila koko kadulla jolla on Freesenkatu osoitteena.

FreeseCoffee2

Entäs mikä on muotia kahveissa tällä hetkellä?
Oma erikoisuutemme on ns. Frespresso missä pavut jauhetaan suodatinkarkeiksi, mutta kahvi valmistetaankin espressokoneessa valuttamalla pitkä espressoshotti. Haluatko maistaa?

Kyllä. Taivaallista. Mutta oikeesti: eikö sinua muka yhtään ärsytä ettet enää ole Vuoden barista?
Sehän on vain titteli, eihän ne taidot siitä miksikään ole muuttuneet. Tästähän tämä homma vasta alkaa.

Freese Coffee Co. on avoinna la–su 10–18 osoitteessa Freesenkatu 5, Helsinki.

Olitko sinä vielä viime vuonna jotain, mutta nyt et enää mitään? Meilaa kertomuksesi kriisinhallintaryhmäämme osoitteeseen contact@kasperstromman.comKaikki tiedot käsitellään luottamuksellisesti.


0 Shares