Hyviä uutisia: kaikki suunnittelu lopetetaan Suomessa

Cheering-crowd

Viimeaikoina uutisissa olevien kopioväitteiden vastapainoksi tämä päivä on tuonut hyviä uutisia: kaikki sunnittelu on päätetty tänään lopettaa välittömästi koko Suomessa.

Tähän päätökseen on vaikuttanut perinteisen median lisäksi vahvasti myös pelkästään nimimerkillä ”Paska” kirjoittava henkilö joka on jo pidemmän aikaa kampanjoinut kotimaisen suunnittelun lopettamisen puolesta verkossa.

”Hiton jees!” kommentoi nimimerkki ”Paska” virne naamallaan kuultuaan uutisen. ”Hyvä ettei enää tarvitse kärsiä kotimaisten suunnittelijoiden räpellyksistä. Nyt jää enemmän aikaa katsoa Netflixiä himassa kun ei tarvitse koko ajan olla kommentoimassa netissä.”

Myös suuren suomalaisen tekstiiliyrityksen julkaisemassa tiedotteessa helpotus paistaa läpi.

”Olimme juuri avaamassa Yhdysvaltoihin uusia myymälöitä ja palkkaamassa lisää väkeä tehtaalleemme, mutta luettuamme netissä nimimerkki ”Paskan” verevät kommentit tajusimme että eihän meidän edes kannata yrittää kun ”emme kerran osaa”, niin kuin nimimerkki ”Paska” sen meille ilmaisi. Suljemme tietenkin tehtaamme välittömästi, ja loput kangasvarastoistamme poltetaan roviolla ettei kenenkään enää tarvitsisi nähdä ala-arvoisia tekeleitämme. Kiitos nimimerkki ”Paska” että avasit silmämme.

Nimimerkki ”Paska” tyytyi kommentoimaan tätä tiedotetta sillä että kyseisen firman ”tiedotus on aina ollut paskaa”.

Ylen uutistoimituksessa taas syötiin lauantai-iltapäivänä pullakahvit uutisen johdosta. ”Kyllähän me arvattiin että se meidän keksimä ”nimetön suomalaisnainen” voisi tepsiä, mutta ei meillä ollut aavistustakaan että tämä kävisi näin nopeasti” kommentoi Ylen tuore uutispäällikkö. ”Verorahoilla rahoitettuna laitoksena olemme kuitenkin iloisia, koska koemme että tämä oli mitä kansa tahtoi. Nyt se sai rahoillensa vastinetta!”

Suunnittelun lopettamispäätös on heti tuonut mukanaan yllättäviä synergiaetuja. Amerikkalainen pikaruokaketju Burger King on jo esimerkiksi ilmoittanut halukkuutensa perustaa hampurilaisravintolat kaikkiin liikehuoneistoihin jotka päätöksen myötä jäävät tyhjiksi.

Nimimerkki ”Paska” on jo ehtinyt ottaa kantaa tähän lausunnolla ”JESSSS! Niiin siistii!!!”

Kysyttäessä nimimerkki ”Paskan” seuraavaa hanketta tämä uuden ajan ristiretkeläinen ilmoittaa nyt suuntaavansa kaiken energiansa allaolevaan kommenttikenttään, koska hänen mielestään tämä blogi on ”tosi paska ja lapsellinen”.


0 Shares
Tagged ,

2 thoughts on “Hyviä uutisia: kaikki suunnittelu lopetetaan Suomessa

  1. Itse näen Marimekon jatkon seuraavan kaltaisena: Lisää nimettömiä matkailijoita nousee esiin. Etenkin suomalaiset jauhavat FB:ssä Marimekon paskoista suunnittelijoista. Kansa tietää. Läpipiirtäminen ei ole luovuutta. Traktorit vaihdetaan hevosiin. Raksoiltakin kerätään naulapyssyt pois. Tilalle annetaan perinteiset vasarat. Loppuu se työn helpottaminen ja apukeinojen käyttö. Ikealta pyydetään joku entinen myymäläpäällikkö Marimekon toimitusjohtajaksi pelastamaan suomalainen kuosisuunnittelu. Marimekon arvo tippuu 70 prosenttia. Ikea ostaa Marimekon ja tuotanto ja suunnittelu ulkoistetaan Intiaan. Ikea päättää säästää: Ex-myymäläpäällikkö (ja nykyinen entinen Marimekon toimitusjohtaja ei saa jättibonuksia. Hän saa sen sijaan jo etukäteen tulevaksi käärinliinakseen pari metriä Andy Warholin suunnittelemaa Unikko-kuosia. Suomi itkee ja purkaa pahaa oloaan Facebookissa (tietenkin jo Nokian alamäen aikaan ostamillaan iPhoneilla). “Miksi Marimekko ei voinut pysyä Suomessa.” Mehän rakastamme omia menestystarinoitamme.

  2. Kirvesmuotoilijoilla olisi töitä says:

    Asiaan liittyy monia näkökantoja.

    Jotkut kokevat, että yksi ongelma on tämä uusi “telefax”-laite, joka aiheuttaa mediassa sen, että telefaxiin tulleet viestit mm. em. nimimerkiltä toistetaan sellaisenaan ilman kriittisen journalismin älyllistävää transitiota ja katalyysiä. Telefax kannattaisikin sijoittaa toimituspäällikön huoneeseen, jotta hysteria vähenisi.

    Toinen näkökulma on suunnittelun trivialisoituminen ja tyhmistyminen, minkä vuoksi nykysuunnittelun (siinä muodossa, jossa se näkyy mediatodellisuudessa), lopettamista ei jäädä kaipaamaankaan, vaan se olisi tervetullutta kulotusta ja elintilan vapautusta. Ihan samalla tavalla kuin vanhan Nokian lopettamisen rituaali.

    Muitakin näkökulmia on.

Leave a Reply