Sanoman pitkän tähtäimen strategiana korvata Yle Areena klassisilla ankkasarjakuvilla

Viime viikolla Mediakonserni Sanoma kanteli EU:n komissiolle Yleisradiosta, koska haluaa rajoittaa Yle Areenan toimintaa. Muun muassa Helsingin Sanomia kustantava Sanoma kokee ilmeisesti ettei itse pysty tekemään yhtä hyvää sisältöä, jolloin pörssiyhtiön looginen päätelmä näyttäisi olevan virtsaaminen suomalaisten yhteisen kiukaan päälle.

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan yhtiöllä on myös valmiit suunnitelmat tulevaisuuden varalle.

”Kyllä, Areena on rakastettu palvelu, mutta mitäs jos pistetäänkin sen sijaan jokaiselle suomalaiselle hyvä tarjous Aku Ankan klassikkosarjakuvista? Ne ovat kuule tosi tykättyjä, ja emme ole julkaisseet näitä seikkailuja kun ehkä kolme tai neljä kertaa aikaisemmin vuosikymmenten aikana.”

Kasper Diem -blogin jututtaman lähteen mukaan ankkasarjakuvien puolesta puhuu etenkin niiden itsetarkoituksellisen koukeroinen kielenkäyttö, jota kaikki suomalaiset nollasta yhdeksänkymmentäyhdeksänvuotiaaseen rakastavat.

”On se meidän ankkasarjakuvien kieli vaan niin näppärää. Olemme itse tosi tyytyväisiä siihen miten näppärää se onkin. Kerrankin sarjakuvissamme esiintyi Karita Mattilan sijaan Marita Kattila. Sellaiseen nokkelaan sanailuun pystyy vain kansakuntamme parhaat aivot. Ja se on asia jota Yle Areena ei ikinä voi tarjota.”

Kasper Diem -blogin lähteen mukaan Sanoma haluaa lisäksi ilmoittaa että pitää kantelu-sanaa ”liiankin negatiivisena”, eikä missään nimessä vastusta kilpailua.

”Mutta vain niin kauan kuin meidän monopoliasema säilyy. Sen nyt pitäisi olla sanomattakin selvää.”


0 Shares