Kesäteatterijupakalle onnellinen loppu – uusimmassa versiossa Uppo-Nalle parantuu poliosta juomalla hopeavettä

Kasper Diem / Helsinki

Kulttuuriala on viimeisen vuoden ajan ollut kovilla, mutta viime viikolla Helsingissä koettiin silti ehkä erikoisin tilanne pitkään aikaan kun ryhmä ”rokotekriittisiä ihmisiä” sai vihiä siitä että tulevassa kesäteatterinäytelmässä tulisi olemaan kohtaus jossa pörröinen nalle rokotetaan. Tämä sai useamman ihmisen raivon valtaan, ja sen jälkeen kun foliohatut rokotevastaiset uhkasivat tulla ensi-iltaan pesäpallomailojen kanssa, ohjaaja suostui vastentahtoisesti muuttamaan kohtauksen. 

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan tämä on kuitenkin nyt suorastaan yllyttänyt kampanjan takana olevia ihmisiä, ja siksi näytelmästä on nyt tulossa kolmas versio, jossa Uppo-Nalle parantuu poliosta saatuaan äidiltään ison halauksen ja tuopin raikasta hopeavettä. Vaikka tämä on jo hyvin kaukana alkuperäisistä käsikirjoituksesta, kaikki ovat sitä mieltä että muutos on ookoo niin kauan kun pieni, äänekäs ja väkivaltaan taipuvainen ryhmä ihmisiä vaatii sitä.

Kasper Diem -blogin tietojen mukaan kulttuuritalebaanien rokotetekriittisten listalla onkin seuraavaksi muokata mieleisekseen lastenkirjat Pupu Tupuna neuvolassa, Miina ja Manu hammaslääkärissä sekä muuttaa Mörköoopperaa niin ettei Mörkö enää ”lähde piiriin”, koska se voidaan tulkita sairaanhoitopiirinä.


0 Shares