Plot twist: Valtioneuvoston linnan edessä nähty kettu vahvin ehdokas uudeksi pääministeriksi

Suomea ravisuttaa tällä hetkellä hallituskriisi. Tapahtumaketju on ollut polveileva, mutta ehkä odottamattomin käänne nähtiin tiistai-aamunpäivällä, kun Helsingin Sanomat uutisoi että Valtioneuvoston linnan eteen ilmestyi hallituskriisin kaoottisimmalla hetkellä kettu.

Tätä satukirjoista tuttua käännettä pidettiin ensin pelkkänä sattumana. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä että Suomen istuva pääministeri on väistymässä, ja aamupäivällä nähty kettu on yllättävästi vahvin ehdokas uudeksi pääministeriksi.

Historioitisija ja politiikan asiantuntija Saaresmaan Jukka ei pidä käännettä yllättävänä. 

”Ei tässä oikeastaan ole mitään ihmeellistä. Jos on tutkinut historiaa niin kuin minä tietää että vanhoissa riimukirjoituksissa lukee että joka tuhannes vuosi maatamme on hallitseva kettu. Nyt se aika on tullut.”

Saaresmaa hymyilee ilkikurisesti.

”Eikä se välttämättä ole edes huono vaihtoehto. Vai miten kettu olisi suhtautunut paketinlajittelijoiden palkanalennukseen?”

Arvostelijat ovat kuitenkin jo ehtineet moittia kettua siitä että vuotaneen muistion mukaan se on jo ehditty nähdä pitävän häntäänsä kainalossa.


0 Shares
Tagged , ,