TE-toimiston virkailija todettiin yhtäkkiä harrastelijaksi – ”Tekisin näitä päätöksiä vaikken saisi siitä rahaa”

Keyboard

Viime viikolla monia ihmisiä on askarruttanut tapaus jossa työtön oli velvoitettu maksamaan takaisin työttömyystukea, koska hän oli julkaissut omakustannealbumillisen musiikkia Spotifyssa. TE-toimiston tulkinnan muakaan hän on siksi yrittäjä, eikä siten oikeutettu työttömyystukeen.

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan käänteet eivät kuitenkin lopu tähän. Päätöksen tehnyt virkailija todettiin nimittäin tänä viikonloppuna puolueettoman raadin mukaan harrastelijaksi, joka tietenkin laittaa alkuperäisen päätöksen uuteen valoon. Sanktioita tästä harrastelijamaisuudesta ei kuitenkaan ole tiedossa.

Palveluesimies Saaresmaan Jukka TE-toimistosta ei myöskään pidä tätä ongelmana.

”En voi kommentoida yksittäistapausta, mutta lähtökohtaisesti teemme täällä parhaamme. Mutta vaikka virhe-arviointeja välillä tulisikin, eikö se aina ole kiva kun tilastot siistiytyvät tällä tavalla vaikka yhdelläkin henkilöllä?”

Nimettömänä pysyttelevä virkailija puolestaan kertoo harrastaneensa pienestä pitäen aktiivisesti työvoimapoliittisten lausontojen antamista, ja suunnittelee tekevänsä niin jatkossakin.

”En tee tätä rahan takia. Tämä kielteisten päätösten antaminen on yksinkertaisesti verissä. Suunnittelen siksi jatkavani sitä hamaan tappiin saakka, riippumatta siitä missä olen töissä.”

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan samaan syssyyn on todettava että harrastelijamaisten lausuntojen antaminen ei rajoitu ainoastan Työvoimatoimistoon. Monet Maahanmuuttoviraston virkailijat ovat esimerkiksi teknisesti harrastelijoita jotka eivät täytä professionaalisen tekijän tunnusmerkkejä. Tätä ei kuitenkaan nähdä ongelmana, kunhan tekevät niinkuin esimehet käskevät.


0 Shares
Tagged , , , ,