Kasper Diem: Musiikkitalo nimetään vihdoin – uusi Proosa-nimi otetaan käyttöön lähiaikoina

proosa

Kasper Diem / Helsinki

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan tähän asti pelkällä ”Musiikkitalo” -nimellä tunnettu rakennus Helsingin ydinkeskustassa saa vihdoinkin virallisen nimen. Tästä lähtien se  tunnetaankin nimellä Proosa. Uusi nimi valittiin melkein 2 600 ehdotuksen joukosta.

Tuomariston mukaan voittajanimen valinnan taustalla oli että nimi olisi helposti muistettava, lyhyt, ja että sillä olisi mahdollisimman vähän tekemistä musiikin kanssa. Raati pitää nimeä onnistuneena.

”Tämä rakennus on aina ollut arkkitehtuuriltaan hyvin proosallinen. On pelkästään oikein että nimi kuvastaa sen luonnetta. Sitäpaitsi nimi sopii hyvin lähistölle rakennettavan Oodi-kirjaston kanssa. Vaikka on hyvin vaikea ymmärtää mitä he ajattelivat nimetessään sen.”

Sanakirjan mukaan proosa tarkoittaa ”suorasanaista tekstiä joka ei noudata riimejä, alkusointua tai mitään runomittaa.”

Proosa valmistui jo vuonna 2011, mutta uuden nimen sanotaan olevan lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja suomalaisille.

Kysymykseen siitä mikä Proosan nimi on ruotsiksi tai englanniksi raati lähettää terveisiä ettei rakennuksella saa olla vieraankielistä nimeä, ja lisäsi vielä tarkennuksen ”Haistakaa p**ka. Vain suomi.”


0 Shares
Tagged , , , ,