Ennätyssuuret valtionavustukset Mikkelin seudulle – Hallitus: ”Ikävä väärinkäsitys, luulimme että on kyse nikkelistä”

mikkeli

Kasper Diem -blogin mukaan Suomen valtion ensi vuoden budjettiin on varattu ennätyssuuret avustukset Mikkelin seudulle. Raha ohjattaisiin ennenkaikkea tärkeisiin infrastruktuurihankkeisiin joita on tähän asti laiminlyöty, mutta myös kuiturunkoverkon rakentamiseen sekä asuntomessujen järjestämiseen.

Valtio onkin ensi vuoden budjetissaan päättänyt sijoittaa suoraan sata miljoonaa euroa Mikkelin seudun kehittämiseen, ja myöhemmässä vaiheessa vielä miljardin.

Vaikka mikkeliläisillä onkin siis kaikki syy olla iloisia, valtioneuvoston kansliassa ei olla yhtä tyytyväisiä. Varsinkin valtion virkamies Saaresmaan Jukka on erityisen nyreissään.

”Suoraan sanoen koen että meitä on huijattu. Maamme koko ensi vuoden budjetti perustuu erilaisiin nikkelipohjaisiin hankkeisiin, mutta nyt osoittautuukin että tässä ei ollut kyse nikkelistä laisinkaan, vaan Mikkelistä.”

Onko toisin sanoen Mikkelin seutu mielsestäsi tahallaan johtanut teitä harhaan?

”Oletko käynyt Mikkelin omilla nettisivuilla? Siellä puhutaan todella hämäävästi koko ajan ”nikkelin supervuodesta”.  Mikä kuulostaa todella hyvältä. Mutta sitten tarkemmin katsottuna siinä puhutaankin Mikkelin supervuodesta.”

Niin, nehän ovat selkeästi kaksi eri asiaa.

”On. Ja sanoisin etten varmastikaan ole ainoa jonka mielestä ne ovat sanoina samanlaisia. Että vaikkakaan ei olisi suoranainen huijaus, niin voidaan sanoa että tässä liikutaan vähintäänkin harmaalla alueella.”

Miten tämä väärinymmärrys sitten tulisi ratkaista?

”Mielellään ottaisimme rahat pois Mikkelin seudulta kokonaan. Mutta koska se nyt ei ehkä ole juridisesti mahdollista, niin näkisimme että Mikkeli luopuu rahoista vapaa-ehtoisesti.”

Ja jos ei luovu?

”No sitten täytyy vaan kaataa ne rahat sinne kankkulan kaivoon.”

Valtioneuvoston kansliasta täsmennetään vielä että jos Mikkeli kaikesta huolimatta yllättäen päättää luopua rahoista, niin niille löytyy kyllä hyvää käyttöä. Esimerkiksi Pohjanmaalle rakennetaan tällä hetkellä pohjois-Euroopain isointa pumpernikkelitehdasta johon olisi ihan hullua olla sijoittamatta.


0 Shares
Tagged , , ,